21,4 °C

Minder geplande operaties in ziekenhuis Nij Smellinghe

vr 16 oktober 2020 14.23 uur

DRACHTEN - Door het stijgend aantal corona-patiënten sluit ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten 2 van de 6 operatiekamers. Het ziekenhuis ziet een gestage toename van COVID-19 (corona)patiënten op vooral op de verpleegafdelingen. "Net als andere ziekenhuizen in Nederland verwachten ook wij nog een flinke toename van coronapatiënten uit de regio en daarbuiten. Om deze toestroom te kunnen opvangen, worden vanaf maandag 19 oktober twee van de zes operatiekamers tijdelijk gesloten." Patiënten worden persoonlijk op de hoogte gesteld van het slechte nieuws door de desbetreffende polikliniek.

Spoedzorg en afspraken op poliklinieken gaan door
De afspraken op de poliklinieken gaan vooralsnog door, in het ziekenhuis of digitaal (telefonisch of beeldbellen). Oncologische behandelingen, spoedzorg, verloskundige zorg en zorg die niet kan wachten, blijft gewoon doorgaan, net als bij de eerste coronacrisis.

Deel planbare operatieve zorg wordt uitgesteld
De specialist beoordeelt of een operatie medisch noodzakelijk is of medisch verantwoord kan worden uitgesteld. "Door maximaal twee operatiekamers van de zes te sluiten schalen wij onze planbare operaties af met ongeveer 25%. Dit besluit is noodzakelijk om het aantal COVID-19 bedden op te schalen en om meer verpleegkundigen en specialisten vrij te maken om coronapatiënten te kunnen opvangen."

 

Regionaal nieuws

vandaag, 9.35 uur

Woningbrand geblust in Harkema

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet