4.1 °C

DTL toont veerkracht en verslaat It Fean

ma 12 oktober 2020, 10.08 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag speelde hekkensluiter DTL de hele belangrijke uitwedstrijd in Surhuisterveen tegen middenmoter It Fean/Boelensloane. Een wedstrijd waarin de Hantumers op scherp werden gezet door niemand minder dan coach Ron Berkenbosch van It Fean. Enkele uitspraken in de media zorgden er in ieder geval voor dat DTL tot op het bot gebrand was om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Op een behoorlijk drassig maar toch nog redelijk bespeelbaar veld was het in het begin redelijk aftasten aan beide kanten. Door een foutje van It Fean wist DTL op voorsprong te komen maar ook DTL was heel slordig in de pasing en vooral ook in de afwerking. Het lukte DTL maar niet om in het goede ritme van de wedstrijd van vorige week te komen. It Fean speelde niet veel beter maar halverwege de eerste helft pakte het wel een 3-1 voorsprong.

De eerste helft kabbelde op dezelfde manier wat voort maar langzaam maar zeker wist DTL iets beter in de wedstrijd te komen. Na 2 doelpunten over en weer wist DTL net voor rust de 4-3 binnen te schieten. Andermaal een onoplettendheid zorgde echter voor de 5-3 ruststand.

Zou trainer Berkenbosch dan toch gelijk krijgen dat DTL over een aantal mindere spelers beschikt en dat it Fean sowieso zou gaan winnen? Daar dacht trainer Wybe Kuipers van DTL heel anders over want na een stevige speech in de rust stond er na rust een herboren DTL op het veld. Ineens begon het te lopen en was het DTL die in de eerste 10 minuten na rust de achterstand om wist te buigen in een 5-7 voorsprong.

Ook verdedigend had DTL de zaakjes prima voor elkaar want it Fean scoorde de eerste 20 minuten na rust maar één keer. Hierdoor kon DTL de voorsprong met beheerst spel rustig uitbreiden tot 5 goals voorsprong. Bij deze 6-11 voorsprong leek de eerste overwinning van het seizoen aanstaande maar it Fean gaf zich echter nog niet gewonnen.

Mede door het inbrengen van een aantal wissels begon het ineens te lopen bij de thuisploeg. Een alles of niets tactiek leek te werken want goal na goal kwam it Fean dichterbij. Met veel bravoure wist men net voor tijd zelfs de gelijkmaker te maken. DTL bleef koel en wist andermaal op voorsprong te komen.

Niemand wist toen echter dat er bij deze 11-12 stand er maar liefst nog 5 minuten blessuretijd bijgetrokken zouden worden. Dit zouden 5 zenuwslopende minuten worden waarin it Fean eerst andermaal de gelijkmaker wist te maken maar waarin DTL vervolgens middels een zeer sterke invaller de bevrijdende 12-13 winst wist binnen te schieten.

De eerste punten van het seizoen zijn een feit. Een wedstrijd waar alles in zat. Veerkracht tonen, het bijna nog uit handen geven en vervolgens in blessuretijd de winnende maken. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Of het huidige aantal punten ook verdubbeld kan worden moet volgende week blijken als het tevens vrij laag staande Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek komt. DTL zal er natuurlijk dan ook alles aan doen om de volgende 2 punten bij te schrijven.