Account
Logo
Zoeken
3.7 °C
'Maak haast met  woonwagenplannen Smallingerland'

'Maak haast met woonwagenplannen Smallingerland'

wo 7 oktober 2020, 20.36 uur

DRACHTEN - De plannen voor nieuwe locaties voor woonwagens in de gemeente Smallingerland zijn nog lang niet concreet. Sociale verhuurder WoonFriesland heeft wel offertes voor nieuwe, duurzame woonwagens aangevraagd, maar met de daadwerkelijke realisering van de plannen kan het beter, vertelde wethouder Bert Westenbrink de gemeenteraadsleden dinsdagavond tijdens Het Debat. De Roma- en woonwagengemeenschap in Smallingerland klopte vijf jaar geleden bij de gemeente aan. De raad besloot in december 2018 om een maximum van twintig standplaatsen vast te stellen.

Pvda-raadslid Dinie Mulder zei te schrikken van de vertraging van de plannen. Ze drong er bij de wethouder op aan om met WoonFriesland in gesprek te gaan en haast te maken. "De woningcorporatie komt met intenties, maar wij willen concrete afspraken", liet ze weten. Wethouder Westenbrink zegde toe het onderwerp in het reguliere overleg met WoonFriesland te berde te brengen. "Daarin zullen we stappen zetten", zo beloofde hij.

Woningcorporatie WoonFriesland heeft al offertes voor nieuwe woonwagens aangevraagd, zo kwam afgelopen voorjaar naar buiten. Het gaat om vijftien nieuwe huurwoonwagens op twee locaties in Drachten en Drachtstercompagnie. Toen werd ook aangekondigd dat burgers en reizigers de afgelopen zomer konden inspreken op beide bestemmingsplannen voor het nieuwe kamp aan de Wetterwille en het bestaande kamp in Drachtstercompagnie.

Laatstgenoemde locatie is ter vervanging van het voormalige woonwagenkamp. De locatie moet nog woonrijp worden gemaakt, maar heeft al de juiste bestemming. Drie plekken aan de de Wetterwille in Drachten zijn nieuw. Een derde locatie, de voormalige Arriva-remise, blijft eerst buiten de plannen. Met de vijftien nieuwe plekken kan Smallingerland de komende jaren vooruit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!