Account
Logo
Zoeken
2.5 °C
Gemeente Smallingerland start met isolatieactie

Gemeente Smallingerland start met isolatieactie

di 6 oktober 2020, 14.15 uur

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland is samen met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoop voor woningisolatie gestart. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners met koopwoningen de mogelijkheid om via duurzaambouwloket.nl een scherp geprijsde, vrijblijvende offerte aan te vragen voor het vervangen van beglazing, en voor spouw-, vloer- en bodemisolatie.

Veel woningen slecht geïsoleerd
De gemeente wil haar inwoners graag helpen om stappen te zetten richting het energiezuinig maken van hun woning. Het grotendeel van de woningen, gebouwd voor het 1975, is slecht of niet geïsoleerd. Veel woningbezitters hebben hierdoor onnodig veel stookkosten, wat niet goed is voor het milieu en hun portemonnee.

Collectieve inkoopactie woningisolatie = scherpe prijs
Er wordt samengewerkt met gerenommeerde regionale isolatiebedrijven die een scherp geprijsd aanbod op maat maken. Zij komen geheel vrijblijvend en gratis langs voor het maken van een offerte.

  1. Inschrijven: tot 31 december 2020 kunnen woningbezitters uit gemeente Smallingerland zich inschrijven via www.duurzaambouwloket.nl/smallingerlandisoleert
  2. Aanbod op maat: een vakman van een isolatiebedrijf neemt vervolgens contact op voor een woninginspectie. Aan de hand daarvan wordt een vrijblijvende offerte op maat gemaakt.
  3. Uitvoering: na akkoord op de offerte maakt het bedrijf een afspraak om de maatregel(en) uit te voeren.

Vanwege Covid-19 is er een speciaal coronaprotocol opgesteld zodat de gezondheid van de deelnemende specialisten en inwoners kan worden beschermd.

Online informatieavond / Webinar
Wil je meer weten over isoleren? We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan een online informatieavond. Een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft tijdens deze avond advies over isolatiemaatregelen, materialen, belangrijke aandachtpunten en de
subsidie- en financieringsmogelijkheden. Tijdens het Webinar en na afloop heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen.

Datum: Woensdag 4 november
Tijdstip: 19:30 uur
Inschrijving: www.duurzaambouwloket.nl/webinar-smallingerland

Subsidie beschikbaar
Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd. De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is aan te vragen via rvo.nl. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Kijk dan op duurzaamsmallingerland.nl of doe de subsidiecheck via duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!