Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Tilster slaat Rotterdammers met stok: werkstraf

Tilster slaat Rotterdammers met stok: werkstraf

vr 2 oktober 2020, 16.40 uur

LEEUWARDEN - Een 66-jarige inwoner van Kootstertille is vrijdag bij verstek door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De man heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling, toen hij twee Rotterdammers te lijf ging met een bezemstok.

500 euro terug
Het incident vond plaats op 31 mei, bij een bedrijf in Kootstertille. De Rotterdammers belangstelling getoond voor een boot en hadden een aanbetaling gedaan van 500 euro. Toen ze de boot eenmaal zagen, viel het kennelijk toch wat tegen en deelden ze mee dat ze afzagen van de koop. Maar ze wilden wel graag hun 500 euro terughebben.

Bezemstok
Volgens de Rotterdammers begon de Tilster daarop steeds onredelijker te worden. De man zei eerst dat hij een andere afspraak had en werd vervolgens almaar bozer. Hij liep weg, naar de achterkant van de loods en kwam terug met een bezemstok in zijn handen. In eerste instantie stapte hij af op een vrouw die ook was meegekomen vanuit Rotterdam.

Verwondingen aan armen
Toen een van de mannen ervoor stapte om de vrouw te beschermen, kreeg hij klappen met de stok. Ook de andere man, die tussenbeide probeerde te komen, kreeg klappen. Beide mannen hadden naderhand verwondingen aan de armen. De verdachte had bij de politie verklaard dat hij zich bedreigd had gevoeld door de twee mannen. Ze zouden hem hebben aangevallen.

Schadeclaim van ruim 6000 euro
Hij kon zich niet herinneren dat hij met een stok om zich heen ad geslagen. De officier van justitie zag geen aanleiding om er vanuit te gaan dat de Tilster werd bedreigd. De man leek volgens de officier in een soort overspannen toestand te hebben verkeerd. De officier eiste 120 uur werken. Dat ging de rechter niet ver genoeg, hij maakte er 180 uur werkstraf van. De Tilster moet aan een van de slachtoffers 750 euro smartengeld betalen. Het andere slachtoffer diende een forse claim in: de man vorderde ruim 6000 euro. Hij is zelfstandige en moest iemand inhuren om zijn werk te doen. Ook deze schadevergoeding werd toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74.2%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'