Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Overval op 93-jarige vrouw: verdachte bekent

Overval op 93-jarige vrouw: verdachte bekent

wo 30 september 2020, 15.48 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank heeft woensdag bepaald dat de 93-jarige vrouw die op 21 oktober vorig jaar in haar woning aan de Korenmolen door vier personen werd overvallen, opnieuw gehoord mag worden bij de rechter-commissaris. Dat bepaalde de rechtbank woensdag tijdens een pro forma-zitting.

Zwijgrecht
De rechtbank komt daarmee tegemoet aan het verzoek advocaat Dennis Vlielander. Zijn cliënt, een 19-jarige Drachtster, is 180 graden gedraaid in zijn proceshouding. De Drachtster heeft zich aanvankelijk tijdens de politieverhoren beroepen op zijn zwijgrecht. Volgens Vlielander heeft zijn cliënt bekend en is hij bereid openheid van zaken te geven. De Drachtster zal opnieuw door de politie worden verhoord.

Opsporing Verzocht
De rechtbank besliste dat dat “op zo kort mogelijke termijn” moet gebeuren. De raadsman wil het slachtoffer horen omdat een uitzending die Opsporing Verzocht aan de zaak wijdde, vragen heeft opgeroepen. Vlielander deed ook het verzoek om de behandeling van de vier zaken gelijktijdig plaats te laten vinden. Op dat punt nam de rechtbank woensdag geen beslissing. “We nemen de wens mee”, luidde het antwoord van voorzitter Monique Dijkstra.

Voorarrest geschorst
Behalve de Drachtster worden twee plaatsgenoten (18 en 20 jaar) en een 19-jarige inwoner van Gerkesklooster verdacht van betrokkenheid bij de overval. De twee oudste verdachten zitten nog steeds vast. De rechtbank verlengde het voorarrest van het tweetal, ook de 19-jarige Drachtster blijft vastzitten. De 18-jarige was ten tijde van de overval minderjarig. Hij was de enige van wie de rechtbank het voorarrest schorste, onder strenge voorwaarden.

Heup gebroken
Het zal nog even duren voor het slachtoffer gehoord kan worden, de vrouw ligt in het ziekenhuis, ze heeft in de tussentijd haar heup gebroken. Zij werd op 21 oktober vorig jaar ‘s avonds om kwart over tien in haar woning overlopen door twee jongens. De overvallers drukten de hoogbejaarde vrouw tegen de trap en gingen ervandoor met een kistje met gouden munten. Eén van de overvallers liet zijn dna achter op de sleutel van de meterkast. Het kistje werd in april gevonden door een zwemmer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!