Account
Logo
Zoeken
6.2 °C
Verkoop Sportcafé Westermar gaat niet door

Verkoop Sportcafé Westermar gaat niet door

ma 28 september 2020, 13.55 uur

BURGUM - De verkoop van het Sportcafé van de nieuwe sporthal Nije Westermar in Burgum gaat (voorlopig) niet door. Wethouder Gelbrig Hoekstra liet dat maandag weten in een interview aan Omrop Fryslân. Ze geeft gehoor aan een brandbrief die dit weekeinde werd verstuurd door de VVD en GroenLinks. Dinsdag zou de verkoopakte passeren bij de notaris.

De twee fracties deden het verzoek om de verkoop van het sportcafé 'on hold' te zetten. Wethouder Hoekstra liet via de radio weten dat ze daaraan gehoor gaat geven. Als reden zei ze dat het college nog een besluit moeten nemen over het passeren van de akte. Ze benadrukte dat het college dit zorgvuldig wil doen. Hoekstra wilde niet bevestigen dat er nu gewacht wordt totdat de kwestie met de gemeenteraad is besproken.

Verkoop was verrassing
De verkoop van de kantine van de 10 miljoen euro kostende sporthal, kwam voor veel raadsleden als een verrassing. Navraag van deze site leert dat veel raadsleden pas halverwege september er achter kwamen dat de kantine niet verhuurd maar verkocht wordt. De VVD en GroenLinks vinden dat de verkoop in strijd is met dat wat in 2019 besloten is in de raad.

Woordenspel
Met deze nieuwe informatie heeft deze site het besluit over de sporthal opnieuw bekeken. In het raadsvoorstel van 2019 blijkt dat het woord 'verkoop' maar één keer voorkomt. Het woord wordt gebruikt voor de verkoop van de kantines van de voetbalclubs. Met deze opbrengst en subsidies + eigen middelen zou FC Burgum 800.000 euro meebetalen aan de nieuwe sporthal. Er wordt niet gesproken over verkopen maar het woord verhuren wordt ook niet genoemd. Dat woord wordt wel actief gebruikt als het gaat om de vestiging van een fysiotherapeut en de verhuur van velden aan het COA. Verder wordt vaak het woord 'bijdrage' gebezigd.

Tijdens de raadsvergaderingen zelf werden vaak de woorden 'pachten' en 'exploiteren' gebruikt. Ook hier werd het woord verkoop gemeden.

Op 8 oktober is er in de gemeente Tytsjerksteradiel een nieuw spoeddebat over de sporthal en -café.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.7%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie