Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Foto: Geert Huisman |  Op de foto v.l.n.r: Hidde van der Galiën van aannemer Witteveen, wethouder Max de Haan, Abbe Borger van H&I, Jasper Bergsma namens de werkgroep, Henk Veenstra van Plaatselijk Belang en wethouder Harjan Bruining.

Werkzaamheden centrum Surhuisterveen van start

ma 28 september 2020, 12.11 uur

SURHUISTERVEEN - Maandag werd het startsein gegeven voor de herinrichting van het centrum van Surhuisterveen. Het winkelhart gaat op de schop zodat het weer voor langere tijd vooruit kan. ‘Surhuisterveen is een bruisend dorp. Daar hoort een aantrekkelijk, functioneel en veilig centrum bij’, aldus wethouder Harjan Bruining die samen met collega wethouder Max de Haan, aannemer Witteveen, ondernemersvereniging H&I en Plaatselijk Belang de werkzaamheden aftrapte.

Uitvoering in fasen
Begin dit jaar is het voorbereidende werk al gedaan. Kabels en leidingen in De Kolk en De Dellen werden vervangen en bomen zijn gekapt. ‘Het is mooi dat 2 jaar na de eerste plannen de schep de grond in gaat,’ zegt wethouder Max de Haan. Aannemer Witteveen voert de werkzaamheden gefaseerd uit om zo de bereikbaarheid van de ondernemers te waarborgen. De eerste fase is vanaf de Gedempte Vaart richting de Groningerstraat. Een week later wordt ook gestart met de werkzaamheden in het loopgebied tussen Terstal en It Stee. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar 2021 klaar.

Centrumplan Surhuisterveen
Er komt nieuwe bestrating en het straatbeeld van het Torenplein tot aan de kruising van De Dellen met de Nije Jirden wordt eenduidig. Over het volledige gedeelte wordt eenrichtingsverkeer ingesteld en er komt een blauwe zone. Hierdoor komt er meer doorstroming en dus meer parkeergelegenheid voor winkelend publiek. In de winkelstraat komen parkeerplekken te vervallen. Deze worden aan de randen van het centrum gecompenseerd. Door het aanbrengen van bebording wordt de parkeerroute naar deze parkeerterreinen verbeterd. Om de sfeer te verbeteren wordt meer beplanting aangebracht en het verblijfsgebied geoptimaliseerd.

Het centrumplan is opgesteld door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemersvereniging H&I Surhuisterveen, Plaatselijk Belang Surhuisterveen en de gemeente Achtkarspelen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!