9.8 °C
Winst voor vv Kollum in gezapige wedstrijd

zo 27 september 2020, 14.42 uur

KOLLUM - Normaal gesproken staan de wedstrijden tussen vv Kollum en sc Veenwouden garant voor spanning en spektakel. Maar afgelopen zaterdag niks van dat alles. Dat vv Kollum de drie punten thuis kon houden had vooral te maken met het feit dat de sterk verjongde en tevens gehavende ploeg van trainer Anton van Zwol geen potten kon breken in Kollum. Conclusie na het laatste fluitsignaal was dan ook dat de Kollumers minder presteerden dan in de afgelopen weken. Het goede nieuws was natuurlijk dat ook in een mindere wedstrijd de volle winst werd gepakt.

Tijdens de eerste helft domineerde Kollum en voetbalde het zichtbaar makkelijker dan de blauw-witten uit Veenwouden. Maar doelrijpe kansen werden er niet gecreëerd. Het was aan een ongelukkige eigen goal van Nico van der Mark in de 10e minuut te danken dat Kollum met een 1-0 voorsprong kon rusten. Maar het had net zo goed 1-1 kunnen staan als Veenwouden de enige grote kans in de laatste minuut van de 1e helft had gescoord.

In de tweede helft wederom een iets makkelijker voetballend Kollum, maar ook een iets gretiger Veenwouden. Qua kansenverhoudingen ontliepen de ploegen elkaar niet. Maar het was Joop Pijnacker die in de 56e minuut met buitenkant voet een mooie goal maakte en daarmee de Kollumers op een 2-0 voorsprong zette. Veenwouden deed in de 74e minuut iets terug doordat Sybrand de Graag na een mooie combinatie de 2-1 aantekende. Bij Veenwouden ontbrak de kracht en de nauwkeurigheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. En bij Kollum ontbrak het gogme om een ruimere einduitslag op het scorebord te zetten.

Al met al een verdiende overwinning voor de Kollumers. Maar het niveau moet wel weer omhoog om de zegereeks een vervolg te geven volgende week in de uitwedstrijd tegen SV Marum.