Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
© Jochem Wiersma |  Niet alle deelnemers bleven droog....

Kinderlampex editie 2020 in Driezum

za 26 september 2020, 22.10 uur

DRIEZUM - Onder goede weersomstandigheden werd zaterdag in het Driezumer bos en de Driezumer bulten de Kinderlampex (of Lytse Lampex) gehouden.

De organisatie wist ondanks de Coronamaateregelen, toch een veilige tocht uit te zetten, waarbij het publiek op het parcours werd gescheiden van de deelnemers. Beide liepen een eigen route. Ook werd het evenement in tweeën geknipt. De deelnemers werden verdeeld over de ochtend en de middag.

De Kinderlampex is een speciaal evenement voor alle kinderen in de Friese Wouden.Voorafgaand aan de start om 10.00 uur werd een teamfoto gemaakt. Van de 31 teams ging om de 5 minuten een team van start.

In het Driezumer bos en de Driezumer bulten was een mooi parcours met 25 hindernissen uitgezet met een lengte van zo’n vijf kilometer. Aan de Kinderlampex hebben zo'n 200 kinderen meegedaan.Het doel was om tijdens de tocht zoveel mogelijk letters te verzamelen die op diverse plaatsen vlak langs de route en bij de hindernissen te vinden waren.

Het team met de meeste goede letters, won. Bij een gelijke stand zou het team winnen dat bij de hindernissen het snelst was. Onderweg was er voor de kinderen iets te eten te drinken. De kinderen kregen na afloop een welverdiend Vaantje medaille en een broodje hamburger.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer