4 °C

© WâldNet |  Het college baseert zich nu op een besluit uit de jaren 90 waaruit de verkoop mogelijk wordt gemaakt

College wilde sportcafé 'stiekem' verkopen

za 26 september 2020 15.20 uur

BURGUM - Zonder de gemeenteraad te informeren, wilde het gemeentebestuur van Tytsjerksteradiel het sportcafé in de Nije Westermar in Burgum verkopen aan FC Burgum. Tot twee weken terug waren veel raadsleden niet op de hoogte dat er sprake was van verkoop. De nieuwe sporthal van 10 miljoen euro wordt maandag a.s. opgeleverd. Dinsdag moet de verkoopakte van het sportcafé aan FC Burgum bij de notaris passeren. Dat blijkt uit de tijdlijn van het college.

Dankzij het spoeddebat kwam - via de aanvragers - nog net op tijd aan het licht dat het sportcafé verkocht wordt. Tijdens de raadsvergaderingen werd er altijd gesproken over exploitatie, pacht of huur. Dat is wat anders dan de verkoop van een deel van de luxueuze sporthal.

Het college kwam voorafgaand aan het spoeddebat met het schriftelijke antwoord dat de verkoop van het splinternieuwe sportcafé 30 jaar geleden al zou zijn besloten: "Het besluit om het sportcafé te verkopen aan de voetbalvereniging is genomen begin jaren 90. Alle sportkantines zijn destijds geprivatiseerd en met alle lasten in eigendom gekomen van de desbetreffende verenigingen. De verkoop van deze verenigingsruimte is conform dit beleid."

Sjaak Hoekstra van de VVD liet zaterdag in een radio-uitzending van RTV Kanaal 30 weten dat hij het gemeentebestuur dit weekend een verzoek heeft gedaan om het passeren van alle aktes op te schorten totdat alle antwoorden er zijn. Douwe Hooijenga van de ChristenUnie kon zich daar wel in vinden. "Dat soe net in gek idee wêze..."

Het spoeddebat van 16 september krijgt op 8 oktober een vervolg. Dan kan ook deze kwestie besproken worden.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie