Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Achtkarspelen vindt Tesla's voor directie Caparis ongepast

za 26 september 2020, 13.30 uur

BUITENPOST - Het gebruik van twee Tesla's door de directie van Caparis is bij de raadsleden van Achtkarspelen in het verkeerde keelgat geschoten. "Wij vinden het ongepast dat er twee Teslas worden geleased voor de directie" zo laat de gemeenteraad weten in een brief aan de sociale werkplaats. De brief is gericht aan directeur Alex Bonnema.

De gemeenteraad laat duidelijk haar ongenoegen uiten in de brief ondanks het feit dat Achtkarspelen sinds 1 januari 2020 geen eigenaar meer is van Caparis. De raad laat weten dat zij denkt de juiste keuze te hebben gemaakt door via de Fairdeal afscheid te nemen van Caparis.

Het ongenoegen heeft vooral te maken met begrotingswijzigingen van de GR SW Fryslân. Caparis had de zaken boekhoudkundig niet voor elkaar en de deelnemers van de GR SW Fryslân konden de portemonnee trekken. De raad is van mening dat Caparis zich de afgelopen jaren heeft opgesteld als een 'ondernemer' met een behoorlijke expansiedrift gericht op het behalen van winst.

"Dit past niet bij de rol van een Sociaal Werkbedrijf. Een Sociaal werkbedrijf heeft primair een maatschappelijke taak. Het genereren van winst is een mooie bijkomstigheid, maar geen doel op zich. Caparis is een Sociaal Werkbedrijf en verzorgt het werk voor kwetsbare mensen die een laag inkomen ontvangen."

In de brief komen vervolgens de Tesla's aan bod. "Wij vinden het ongepast dat er twee Teslas worden geleased voor de directie. Ook dit past niet bij de rol van een Sociaal Werkbedrijf. Los daarvan vragen wij ons af of deze kosten wel binnen de leaseregeling vallen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws









Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.2%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin