Account
Logo
Zoeken
11.1 °C

Vrouw botst op lantaarnpaal: werkstraf

vr 25 september 2020, 17.30 uur

LEEUWARDEN - De vrouw uit Drachten die op 31 mei vorig jaar op de Moezel in haar woonplaats haar auto tegen een lantaarnpaal parkeerde, is vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke celstraf. Voor gevaarlijk rijden, een overtreding, legde de rechter een boete van 250 euro op en een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden.

Serienummers kloppen niet
Hoewel een getuige vermoedde dat de vrouw niet geheel nuchter uit de auto kwam, werd de Drachtster vrijgesproken van rijden onder invloed. Ze had meegewerkt aan een bloedproef, maar er was niet aan de wettelijke waarborgen voldaan. De gebruikte serienummers op de potjes met bloed klopten niet en was ook te laat afgenomen. Dat moet volgens de wet binnen anderhalf uur na het ongeval gebeuren. Dat was niet het geval, de arts die de bloedproef moest doen, was te laat.

Niets genuttigd
De vrouw zei zelf dat ze, voor ze was gaan rijden, niets had genuttigd. Ze had aanvankelijk de benen genomen en was volgens eigen zeggen naar een kennis gegaan. In haar bloed waren sporen van speed en ghb aangetroffen, maar dat zou ze later hebben gebruikt.

Uitgeweken voor een kat
Ook had ze later nog bier gedronken. In haar portemonnee zaten vier xtc-pillen. Daarvan zei ze dat ze die bewaarde voor een kennis. Haar rijbewijs was wel geschorst. Volgens haar zat de aanvraag in de molen bij het CBR. Ze had een beste slinger gemaakt: de auto was de stoep op geschoten en kwam gedraaid met de achterkant in een heg tot stilstand. De Drachtster zei dat ze was uitgeweken voor een kat.

'Geloof er geen hout van'
De officier van justitie geloofde er 'geen hout van' dat de Drachtster de drugs naderhand had ingenomen. Maar de officier moest ook toegeven dat de bloedafname niet volgens de regels was verlopen. "Maar ik ga er wel vanuit dat het anders is gegaan dan de verdachte heeft verklaard", aldus de officier. De uiteindelijke straf was gelijk aan de eis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.4%
Ja, op aanvraag  
13.8%
Nee  
17.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk