Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Drachtster mishandelt buurman ouders: werkstraf

vr 25 september 2020, 14.52 uur

LEEUWARDEN - Officier van justitie Rein Meinderts kon het wel waarderen dat een Drachtster (33) was opgekomen voor zijn ouders. Samen met zijn maat uit Haulerwijk (31) was de Drachtster naar Jubbega gereden, naar de straat van zijn ouders om de buurman eens stevig toe te spreken. De buurman had de ouders uitgescholden en bedreigd. "Zij hebben mij altijd beschermd, nu bescherm ik hen", zou de Drachtster hebben gezegd.

'Edele motieven'
De manier waarop de Drachtster zij woorden in daden had omgezet, kon de officier niet bekoren. Het was tot een handgemeen gekomen met de buurman, die onder meer een bloedneus had opgelopen. "Het zijn edele motieven, maar u hebt het slecht uitgevoerd", zei Meinderts.

Rol van de buurman niet zuiver
Beide mannen hadden uitgedeeld en moesten daar wat de officier betrof voor boeten. Hij eiste voor beide verdachten een werkstraf van 40 uur. De Drachtster had destijds drie dagen in vastgezeten. Meinderts eiste een celstraf gelijk aan het voorarrest plus twee weken voorwaardelijk. Hij hield er rekening mee dat de rol van de buurman ook niet geheel zuiver was geweest.

In een hotel geslapen
De politierechter nam de eis over. Van de schadeclaim van de buurman werd een deel toegewezen. De man claimde 2180 euro, onder meer voor studievertraging, een kapotte mobiel, verblijfskosten - hij had in een hotel geslapen -, plus 800 euro smartengeld. De rechter hield ook rekening met de rol van de buurman en wees 665 euro toe.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie