Account
Logo
Zoeken
9.1 °C
Sterke seizoens-ouverture voor tafeltennissers

Sterke seizoens-ouverture voor tafeltennissers

zo 20 september 2020, 16.55 uur

BUITENPOST - Het voor de Buitenposters Peter Verweij, Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer zo succesvolle voorjaarsseizoen tafeltennis werd door het opkomende Coronavirus plotseling afgebroken. De eerste plek, met een riante voorsprong op de nummer twee, leverde geen promotie naar de landelijke 1e-divisie op. Dit najaar hopen de Friese tafeltennissers wél het seizoen uit te spelen en wederom een gooi te doen naar de bovenste 2e-divisie-plekken. Eerste horde: concurrent Vriendenschaar 1 (Vincent Blom, Theo Verzyl en Thijs Groeneveld).

Trainer, coach en speler Verweij bleef zaterdag 19 september schadevrij en inspireerde daarmee van Tijum en Hofman, die alleen van de sterke Blom verloren. Routinier van Tijum leek er nog wel een vijfde game uit te slepen, totdat Blom een curieuze bal produceerde. De bal toucheerde de netrand, vloog een meter omhoog en eindigde onhoudbaar op de rand van de tafel. Kuijer en Verweij hadden, met een overwinning in het dubbelspel, meer geluk.

In het rustige Buitenpost, waar toeschouwers vanwege de Corona-maatregelen niet welkom waren, zorgde het vlaggenschip zo alsnog voor voldoende reuring; 8-2. Volgende week trekken de Friese tafeltennissers naar Enschede. Daar hopen zij de sterke competitiestart een passend vervolg te geven.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws