8.4 °C

Drachtster korfballers winnen nipt

zo 20 september 2020, 16.52 uur

DRACHTEN - In de derde speelronde van de Overgangsklasse A kwamen de korfballers van Drachten/Van der Wiel op bezoek bij het nog puntloze ASVD uit Dronten. De Drachtsters kwamen in de beginfase op een comfortabele voorsprong maar konden dit niet vasthouden.

Met opnieuw Milan Mulder in de basis begon de ploeg van coach Michel Daling overtuigend aan de wedstrijd. Na tien minuten leidde Drachten met 1-4. De doelpunten zijn schaars deze middag. Mede hierdoor werd de ruststand bepaald op 4-7.

Drachten begon slordig aan de tweede helft. ASVD profiteerde en kwam met nog 20 minuten te spelen op gelijke hoogte: 10-10. Zo veranderde het spelbeeld en bleef het de rest van de wedstrijd stuivertje wisselen. In de slotseconden zijn het toch de Drachtsters die de 13-14 eindstand binnen schieten. Drachten komt met de schrik vrij en pakt 2 belangrijke punten.