Account
Logo
Zoeken
7 °C
Tytsjerksteradiel heeft tekort van 3.5 miljoen

Tytsjerksteradiel heeft tekort van 3.5 miljoen

vr 18 september 2020, 23.55 uur

BURGUM - Tytsjerksteradiel koerst af op een tekort van 3.5 miljoen euro in het jaar 2021. In oktober zal de gemeenteraad de begroting bespreken. Er moeten keuzes gemaakt worden om het tekort niet nog meer op te laten lopen. Zo zijn er inmiddels plannen gemaakt om de OZB te verhogen, tickets voor het zwembad duurder te maken, invoeren van betaald parkeren en het bezuinigen op het groen onderhoud. De gemeenteraad moet op hoofdlijnen de knopen doorhakken.

Een sluitende begroting voor 2021 is verstandig denkt wethouder financiën Tytsy Willemsma: "Wy wolle no gjin drastyske maatregels nimme troch yn koarte tiid foarsjennings yn ús gemeente ôf te brekken dy’t de ofrûne jierren sa soarchfâldich mei ús mienskip opbout binne. Wy wolle mei de mienskip en de ried oer dizze keuzes te set."

De grootste tekorten ontstaan op het sociaal domein, zoals jeugdzorg en WMO. Voor Tytsjerksteradiel gaat het om een structureel tekort van 3,5 miljoen euro op een begroting van 89 miljoen euro. Via verschillende kanalen en partijen vraagt het college aandacht bij het rijk voor de situatie in de gemeente. De tekorten op het sociaal domein zorgen overigens bij veel gemeenten voor financiële problemen. Bij Tytsjerksteradiel is het sociaal domein niet de enige factor waardoor er meer geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.9%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie