Logo
Zoeken
Zoeken
6.4 °C

Voorwaardelijke celstraf voor wietplantage

vr 18 september 2020 17.35 uur

LEEUWARDEN - Hoewel de verdachte het zelf hardnekkig ontkende, oordeelde rechter Gustaaf Wijnands vrijdagochtend dat een 38-jarige Drachtster betrokken is geweest bij een wietplantage op bedrijventerrein De Ekers in Joure.

Hennep in vriezer
Mede omdat de zaak al erg oud was, de wietplantage werd in januari 2018 opgerold, kreeg de Drachtster een celstraf die gelijk was aan het voorarrest – 21 dagen – plus 80 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. In een vriezer in de schuur achter de woning van de vriendin van de Drachtster werd vier kilo hennep aangetroffen.

Voorwaardelijke werkstraf
De vrouw kreeg – bij verstek - een voorwaardelijke werkstraf van 100 uur. De politie deed op 11 januari 2018 een inval in de loods aan de Slotermeer, na een melding dat er een sterke hennepgeur was waargenomen. In de loods stonden op de bovenverdieping 428 planten en 91 hennepstekjes.

Dna op flesje
De Drachtster beweerde dat hij van niets wist. Hij zou de loods alleen hebben gebruikt om aan aanhangers te sleutelen. Zijn dna was echter aangetroffen op een flesje dat in de kweekruimte stond. De man werd vrijgesproken van de diefstal van stroom, daarvoor zag de rechter te weinig bewijs. Na de ontdekking van de kwekerij ging het bedrijfspand drie maanden op slot.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....