0,4 °C

Afterparty bruut ten einde na botsing op vrachtauto

do 17 september 2020 11.55 uur

LEEUWARDEN -

Een paar medewerkers van een McDonald's in Groningen wilden op 4 december 2018 - na het werk - nog een feestje vieren in Leeuwarden. Op de afterparty zijn ze nooit aangekomen, wel botste hun auto op de A7 bij Drachtstercompagnie tegen de achterkant van een vrachtauto. De 21-jarige beginnend bestuurder uit Groningen moest zich - voor zijn onoplettendheid - donderdag verantwoorden bij de kantonrechter in Leeuwarden.

Eigenlijk was het feestje al begonnen in de auto. De vriendenploeg was aan het 'ouwehoeren'. Ze reden rond 1.00 uur naar Leeuwarden. Op de achterbank waren twee jongens iets aan het bekijken op een telefoon. Op het moment dat de 21-jarige bestuurder omkeek om mee te kijken, ging het mis. De Ford Fiesta botste tegen de achterkant van de vrachtwagen. De auto botste daarna tegen de vangrail en meerdere inzittenden raakten gewond.

Eén van de jongens raakte zwaargewond. Hij had een gebroken rug. Als gevolg van het ongeval moest anderhalve meter darm worden verwijderd, evenals zijn endeldarm. Na een lang revalidatie-proces is het slachtoffer weer bijna de oude.

De 21-jarige Groninger liet weten dat zij nog altijd bevriend zijn en elkaar bijna dagelijks zien. Hij betuigde ook spijt: "Ik heb dit absoluut niet gewild en ik ben schuldig. Ik was de autobestuurder". De vriendenploeg had bij de politie aangegeven dat ze rustiger hadden moeten zijn. Ze vinden dat de bestuurder geen straf verdient.

De officier van justitie was het daar in eerste instantie niet mee eens. "We willen laten zien dat ook dit soort feiten ernstige consequenties heeft". Omdat de zaak inmiddels bijna twee jaar oud is, eiste hij in tweede instantie een geldboete van 500 euro en een rijontzegging van 1 maand, beiden voorwaardelijk. De kantonrechter kwam tot dezelfde straf.

 

Regionaal nieuws

0,4 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.