-1,5 °C

De man moest voorkomen bij de politierechter op de rechtbank in Assen

Cel voor diefstal en bevrijden vriend uit politieauto

di 15 september 2020 11.52 uur

DRACHTEN -

ASSEN (ADP) - Een 20-jarige man uit een klein plaatsje ten westen van Drachten is maandag voor fietsendiefstal en het bevrijden van een vriend die al in de politiewagen zat, veroordeeld tot vijf weken cel. Hiervan zijn twee weken voorwaardelijk.

De man stal in augustus 2019 fietsen in Assen. Hij werd uiteindelijk betrapt in het Asserbos, waar hij met een 25-jarige vriend uit Assen verschanste. Een eindje verderop lag een gestolen fiets. Wat ze daar deden in het bos, vroegen de agenten. Een sigaretje roken, zouden de mannen hebben gezegd. "Ongeloofwaardig", meende de rechter. De 25-jarige vriend kreeg voor de diefstal een werkstraf van dertig uur opgelegd.

De 20-jarige man had meer op zijn kerfstok. Hij bevrijdde in oktober een andere vriend in Assen uit de politiewagen. Hij kende die vriend van een beschermde woonvorm, waar de Fries op dat moment woonde. De vriend was door zijn moeder als vermist opgegeven. De politie wist dat de vermiste man een vriendin had op een middelbare school in Assen. De agenten postten bij die school en de vermiste jongeman verscheen op zijn scooter, samen met de 20-jarige Fries.

De agenten zetten de man in de wagen. De 20-jarige reed er vandoor op de scooter en kwam kort daarop terug. Hij rukte de deur van de politieauto open en beide mannen renden weg. De 20-jarige was niet erg spraakzaam op zitting. Hij zit momenteel weer vast voor een brandstichting en diefstal. De school heeft hij niet afgemaakt en het vinden van een baan wil niet erg vlotten. Hij had nog een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur op de lat staan. Die moet hij nu ook uitvoeren.

In de proeftijd moet hij zich laten behandelen en krijgt hij controle op drugsgebruik. Ook moet hij zorgen dat hij dagbesteding vindt.

 

Regionaal nieuws

-1,5 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.