16.2 °C

© WâldNet

Openbare verkoop voormalig gemeentehuis Kollum

di 15 september 2020 09.28 uur

KOLLUM - Het gemeentehuis in Kollum gaat in de verkoop. Het pand wordt aangeboden voor 1.6 miljoen euro. Vanwege het centraliseren van de huisvesting van de nieuwe fusiegemeente komt het pand beschikbaar.

Deze zomer maakte Fotocadeau in Kollum publiekelijk bekend dat zij het gemeentehuis wilden kopen. Omdat er meerdere gegadigden zijn, is uiteindelijk besloten om over te gaan op publieke verkoop.

Fotocadeau stelde in juli 2020 een duidelijk deadline om het gemeentebestuur onder druk te zetten. Ze wilden 1 september duidelijk hebben. Bij een 'nee' zouden ze met buurgemeente Achtkarspelen aan de slag gaan om zich te gaan vestigen in Buitenpost.

De openbare verkoop betreft meer dan alleen het kantoorpand. Ook de monumentale villa 'Westenstein', de bijgebouwen en de gemeentewerf vallen onder de verkoop. De op het terrein staande brandweerkazerne valt niet onder de te verkopen gebouwen. Het totale te verkopen perceel is circa 2,5 ha groot. Vanaf woensdag 16 september kan er worden ingeschreven op de verkoop van het voormalige gemeentehuis van Kollumerland c.a.

Het gebouw wordt niet in één keer opgeleverd. De gemeente heeft nog werkplekken in gebruik tot het moment dat de uitbreiding van de locatie in Dokkum gereed is. Er is bijvoorbeeld nog een loket voor burgerzaken. Ook is de raadszaal nog in gebruik net als het archief. En ook de gemeentewerf blijft
nog langer als zodanig in gebruik. Daarom is de oplevering in fases.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet