Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink |  Een winkelier achtervolgde de man na een diefstal en tackelde de dief op straat

Winkeldief rijdt in speciaal geprepareerde auto

wo 9 september 2020, 16.15 uur

LEEUWARDEN - Winkeldieven maken vaak gebruik van een geprepareerde tas, waardoor de alarmpoortjes in winkels niet afgaan als ze met gestolen spullen naar buiten lopen. Een 30-jarige Georgiër had het nog bonter gemaakt, toen hij op 21 april bij drie verschillende winkels in Surhuisterveen diefstallen had gepleegd. De auto waar de man in werd aangehouden bleek speciaal omgebouwd te zijn om gestolen spullen te verbergen.

Opbergvakken in auto
In de auto, een donkerkleurige Citroën C1, waren speciale opbergvakken gemaakt om spullen in te verstoppen. De politie trof onder andere een grote hoeveelheid opzetborstels voor elektrische tandenborstels aan. In elk geval 16 van die borstels waren dezelfde dag gestolen bij de Blokker in Surhuisterveen. Daar was de Georgiër eerder op de dag geweest. Toen de man de winkel had verlaten, was het schap met Oral B opzetborstels leeg.

Winkelier tackelt dief
Hij was ook bij een drogisterij geweest, waar hij een flesje parfum van Paco Rabanne had gestolen. De winkelier achtervolgde de man en tackelde hem op straat. Het parfumflesje werd veiliggesteld, maar de dief ging er vandoor. Bij een kledingwinkel had hij ook nog een korte broek gestolen.

Getuige maakte foto van de dief
Woensdag op de zitting van de politierechter ontkende de Georgiër in alle toonaarden. Hij was wel aangehouden in de Citroën, de politie had de auto klemgereden, maar van de gevonden spullen zou hij niks hebben geweten. Er was wat de rechter betrof voldoende bewijs: toen de man door de winkelier was getackeld had een getuige een foto van de dief gemaakt.

Het land uit gezet
Ook was de man te zien op camerabeelden van de Blokker en had een medewerkster van de kledingwinkel de Georgiër op een foto herkend. De man verbleef destijds in het azc in Ter Apel, momenteel zit hij in het detentiecentrum in Rotterdam. Hij wordt hoogstwaarschijnlijk het land uit gezet. De man heeft in anderhalf jaar tijd een behoorlijk strafblad opgebouwd, hij is al drie keer veroordeeld voor diefstallen.

Drie andere zaken zijn geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De politie pakte die dag een tweede verdachte op, ook uit Georgië. Ook zijn zaak werd geseponeerd. De officier van justitie sprak van “ontiegelijk nare feiten”. "Dit heeft alle schijn van een rooftocht", aldus de officier. De rechter veroordeelde de Georgiër tot negen weken cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

Vlammen slaan uit schoorsteen bij woning in Drachten

regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost