3,3 °C

Foto: Feanster 40

230 deelnemers voor triathlon Feanster 40

ma 07 september 2020 17.56 uur

SURHUISTERVEEN - Zeker 230 deelnemers staan zondag aan de start van de Flexibele Makelaar Feanster 40. De triathlon met start en finish in Surhuisterveen is dit jaar geheel anders van opzet, inclusief een nieuw parcours.

Bij de Feanster 40 moeten de deelnemers achtereenvolgens een kilometer zwemmen, dertig kilometer fietsen en negen kilometer lopen. De triathlon kon in juni vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, waarop deze is verplaatst naar zondag 13 september.

,,We zijn blij dat het nu wel door kan gaan”, zegt organisator Djurre de Boer. ,,Zo hopen we dat alle deelnemers toch een mooie dag kunnen beleven. We zijn blij dat nog zoveel sportievelingen aan de start staan.”

Zwembad Wettervlecke, die eigenlijk 12 september de laatste openingsdag van dit jaar zou hebben, is speciaal een dag langer open. Nieuw is ook dat het fietsparcours verkeersarm is gemaakt. De straten Badlaan, Burmaniastraat, Warreboslaan en een deel van de Trije Roeden zijn daarom afgesloten voor doorgaand verkeer.

De triathlon kan doorgaan dankzij een speciaal coronaprotocol, met onder meer de nieuwe regel dat in het zwembad eenmalig geen bezoekers mogen komen. De Boer: ,,We vinden het natuurlijk erg jammer dat niet overal publiek kan staan. Maar voorop staat dat we de triathlon graag door willen laten gaan, en alleen op deze manier is dat verantwoord mogelijk.” De finish blijft op De Kolk in het centrum van Surhuisterveen, voor Brasserie Kolkzicht.

Na-inschrijven voor de triathlon kan nog tot en met zaterdag. De eerste deelnemers starten zondag om 10.00 uur in zwembad Wettervlecke. De wedstrijdstarts zijn om 14.05 (dames) en 14.45 (heren).

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado