Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
GHB-bestuurder is niet wakker te krijgen

GHB-bestuurder is niet wakker te krijgen

ma 7 september 2020, 15.45 uur

LEEUWARDEN - Een automobilist schrok zich een hoedje toen op 8 februari in Augustinusga midden op de weg een VW Polo stond waarvan de bestuurder in diepe slaap over het stuur hing. De man was met geen mogelijkheid wakker te krijgen. De automobilist belde de politie. Hij kreeg het advies maar een ruit in moest slaan, maar dat lukte niet.

Wakker door luchthoorn van vrachtwagen
De slapende bestuurder schrok pas wakker toen een passerende vrachtwagenchauffeur de luchthoorn van zijn truck een paar keer liet schallen. Maandag zei de slapende automobilist, een 23-jarige inwoner van Augustinusga, tegen de politierechter dat hij zich niet al teveel meer kon heugen. Toen de politie arriveerde, moest hij overgeven.

Zes keer teveel GHB in bloed
De Stynsgeaster zei tegen de agenten dat hij op stap was geweest en naar zijn werk moest. Hij was pakketbezorger. De politie vond een fles met GHB in de middenconsole van de Polo. Uit bloedonderzoek bleek dat de bestuurder zes keer teveel GHB in zijn lijf had. Ook werden er sporen van cocaïne in het bloed aangetroffen.

“Tijd voor andere vrienden”
De verdachte erkende dat hij “drie tikjes” cocaïne had gebruikte en een aantal doses GHB. Bij de laatste dosis zou hij teveel hebben genomen, waardoor hij was weggevallen. Hij zei tegen de politierechter dat het gebruik van drugs “vrij normaal” was in zijn vriendengroep. “Het wordt tijd voor andere vrienden”, reageerde de rechter.

“Een klotetijd” gehad
In de tussentijd had hij “een klotetijd” gehad zei de Stynsgeaster. Het CBR nam zijn rijbewijs in en dat kon hij in zijn werk als pakketbezorger niet gebruiken. Hij raakte zijn baan kwijt. Hij heeft inmiddels met een psycholoog van het CBR gesproken, die bepaalde dat hij over een half jaar nog maar eens moet terugkomen om te bewijzen dat hij zonder verdovende middelen kan. Hij zou inmiddels gestopt zijn met de drugs.

“Van iedereen afhankelijk”
Hij had al eens eerder een boete voor dronken rijden gekregen. Dat had niet echt indruk gemaakt. “Ik ben wel een beetje hardleers”, erkende de Stynsgeaster. Dat hij nu zijn rijbewijs moet missen en zonder werk kwam te zitten, heeft wel de nodige impact gehad. “Ik ben nu van iedereen afhankelijk”, verzuchtte hij.

Gootsteenontstopper en velgenreiniger
De rechter wees hem er nog maar eens op dat GHB “de meest gore troep is die je maar kunt bedenken”. “Er zit gootsteenontstopper en velgenreiniger in”, vulde de officier van justitie aan. De officier waarschuwde de Stynsgeaster: de volgende keer komt hij in aanmerking voor een gevangenisstraf. Deze keer eiste de officier nog een werkstraf van 120 uur en negen maanden voorwaardelijke rijontzegging. De rechter vonniste conform.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!