Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Foto: Geert Huisman

Platina huwelijk echtpaar Starkenburg Kollum

za 5 september 2020, 17.39 uur

KOLLUM - Burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân bracht zaterdag een bezoek aan het echtpaar Starkenburg die hun 70 jarig huwelijk vierden. Want bijzonder is het, een 70 jarig huwelijk. Zo bijzonder dat zelfs onze Koning en Koningin een persoonlijke brief aan het echtpaar heeft geschreven en bloemen stuurden. Iets wat alleen gebeurt bij zulke lange huwelijken. De burgemeester overhandigde namens de gemeente Noardeast-Fryslân het echtpaar de trouwakte.

Sjouke Starkenburg (geb. 12-05-1927 te Kollumerland en Nieuwkruisland) en mevrouw Neeltje Koree (geb. 06-07-1929 te Oostdongeradeel). Sjouke ontmoette Neeltje voor het eerst bij Bethesda in Kollum waar haar ouders vader en moeder waren in het Rusthuis Bethesda. Het echtpaar is getrouwd in Metslawier. Neeltje is coupeuse wat ze vandaag aan de dag nog graag doet. Het echtpaar woont nog zelfstandig aan de Voorstraat in Kollum en goede gezondheid.

Het echtpaar Starkenburg heeft 10 kinderen gekregen, 25 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Alle kinderen zijn nog in leven en gezond. Ook het echtpaar verkeert nog in goede gezondheid. I.v.m. de corona maatregelen is een feest niet mogelijk, maar burgemeester Kramer kan hen gelukkig wel een bezoek brengen.

Historie Starko sinds 1917
Het bedrijf werd niet geheel vanuit het niets gestart. In het jaar 1917 nam grondlegger Jacob Starkenburg namelijk de reeds bestaande wagenmakerij van J. Stelma over. Hij vestigde zich toen aan de Voorstraat 12 te Kollum. Na zijn overlijden in 1945 kwam de zaak in handen van zijn zonen Jacob en Sjouke. De al begonnen omschakeling van wagenmakerij naar carrosseriebedrijf werd verder doorgezet, waarbij er van lieverlee ook andere constructiewerken werden uitgevoerd. In die jaren kreeg het bedrijf steeds meer bekendheid onder de naam “Starko”: Starkenburg Kollum.

In het begin van de zestiger jaren werd een grotere werkplaats noodzakelijk. Na zo’n 35 jaar van intensief gebruik voldeed ook dit pand niet meer, en daarbij bleek tevens dat de locatie door de toenemende verkeersdrukte steeds minder geschikt werd. Deze feiten vormden de belangrijkste aanleiding voor de verhuizing naar het industrieterrein dat in de jaren 90 werd ingericht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
28.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.6%
Geen mening  
25.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog