Account
Logo
Zoeken
7 °C
Man (55) mishandelt 16-jarige
De man wilde de jongen aanspreken op zijn gedrag

Man (55) mishandelt 16-jarige

ma 24 augustus 2020, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 55-jarige Dokkumer die begin september vorig jaar een 16-jarige jongen mishandelde, is maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf. De man zei maandag tegen rechter Maaike de Wit dat er een verhaal zat achter het voorval: zijn zoon was door het latere slachtoffer uitgescholden voor 'homo'.

"Heb een appeltje met jou te schillen"
Later kwam de vader verhaal halen. Hij was op de jongen afgelopen en had gezegd "Ik heb een appeltje met jou te schillen". De man, hij had zijn hond bij zich, zou de jongen hebben geslagen en geschopt. Tijdens de schermutseling zou de jongen door de hond van de Dokkumer in de knie zijn gebeten.

Voormalige buurjongen
Getuigen hadden verklaard dat ze zagen dat de Dokkumer meerdere vuistslagen uitdeelde, en, nadat de jongen op de grond terecht was gekomen, bovenop hem ging zitten. De verdachte erkende dat hij kwaad was en dat hij de jongen wilde aanspreken op zijn gedrag. Het zou gaan om een voormalige buurjongen, die voorheen ook al voor problemen zou hebben gezorgd.

"Neem het te allen tijde voor mijn kinderen op"
"Het spijt me dat het zo is gegaan, maar niet dat ik er naar toe ben gegaan", aldus de Dokkumer. Hij was opgekomen voor zijn zoon. "Ik neem het te allen tijde voor mijn kinderen op", zei hij resoluut. Hij was net zo vastbesloten als het om de schadevergoeding van het slachtoffer ging: "Die betaal ik niet, dat slaat helemaal nergens op."

Leeftijdsverschil
De jongen claimde 99 euro voor een kapotte jas en 124 euro voor beschadigde schoenen. Het was vooral het leeftijdsverschil waar officier van justitie Liesbeth de Ruiter een punt van maakte. "U bent 40 jaar ouder", zei zij tegen de verdachte. De officier eiste een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur. "U bent over de schreef gegaan, u verdient een waarschuwing."

Geen bonnetjes
De rechter nam de eis over. De Wit hield er rekening mee dat de Dokkumer gedreven was door emoties en dat hij zelf wel doorhad dat hij te ver was gegaan. "Maar dat is geen enkele rechtvaardiging voor wat er is gebeurd". De schadevergoeding werd niet-ontvankelijk verklaard: de claim was niet onderbouwd met bonnetjes.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen