Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
15e Pieter Weening Classic op 5 september 2020

15e Pieter Weening Classic op 5 september 2020

ma 3 augustus 2020, 17.15 uur

SURHUISTERVEEN - 15e Pieter Weening Classic op 5 september 2020

SURHUISTERVEEN – Het leek er eerst niet op. Het doorgaan van de Pieter Weening Classic stond op losse schroeven. Toch is het Wielercomité Surhuisterveen in nauwe samenwerking met TFC Surhuisterveen gelukt, om dit jaar de vijftiende editie te organiseren. Waar onder normale omstandigheden de Classic wordt verreden op de zaterdag voorafgaande aan de Profronde van Surhuisterveen, is de datum dit jaar zaterdag 5 september a.s.

De Profronde wordt dit jaar niet georganiseerd. Stichting Wielercomité Surhuisterveen zet haar pijlen op 2021. Dan bestaat de organiserende wielerstichting veertig jaar.
In tijden van corona heeft de organisatie extra maatregelen moeten treffen om op 5 september het startschot te laten klinken voor de Pieter Weening Classic. “De lichten staan op groen”, zegt toerfietscoördinator Jack Bouw. “We hebben onze plannen en scenario's, (conform de richtlijnen van het RIVM en NTFU) doorgenomen met de instanties en iedereen is enthousiast. Dit heeft ons doen besluiten om het te organiseren”, voegt Bouw toe.

De organisatie kiest in verband met de coronamaatregelen voor een andere opzet van start/finish en de routes. De start/finish zal gesitueerd zijn op het ruime ijsbaanterrein van Surhuisterveen op sportpark Blauknopke bij de Vierhuisterweg. Daarbij zullen er tijdvakken zijn van waaruit gestart dient te worden. ”Hiermee willen we voorkomen dat op één punt veel mensen verzamelen. We willen uiteraard wel de 1,5 meter waarborgen voor de deelnemers en zorgen voor voldoende spreiding”, aldus Bouw. “Wat blijft zijn in ieder geval de nieuwe routes. Dit is iets waar de Pieter Weening Classic om bekend staat. In verband met de voorzorgsmaatregelen is vooraf inschrijven wel verplicht. Dit kan via de site www.pieterweeningclassic.nl“.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor het deelnemen middels een bedrijfsarrangement. En dat de routes van de 25 en 40 kilometer zijn omgedoopt tot Happen en Doortrappen routes. Deze afstanden in de Pieter Weening Classic staan bekend als de familie- afstanden. De deelnemers ontvangen bij de start een picknickmand zodat er lekker gehapt en getrapt kan worden.

Meer informatie op www.pieterweeningclassic.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!