4,7 °C

De vrouw werd 's avonds rond kwart over 10 overvallen in haar woning aan de Korenmolen

Verdachte overval op 93-jarige vrouw blijft zitten

di 14 juli 2020 13.00 uur

LEEUWARDEN -

De Leeuwarder rechtbank heeft dinsdag de voorlopige hechtenis verlengd van een 19-jarige Drachtster, die op 21 oktober vorig jaar betrokken zou zijn geweest bij de overval op een 93-jarige vrouw. De vrouw werd 's avonds rond kwart over 10 overvallen in haar woning aan de Korenmolen. Ze werd overlopen door twee jongens.

Opsporing Verzocht
De overvallers drukten de vrouw tegen de trap en bedekten haar gezicht. De overvallers gingen er vandoor met een geldkistje met gouden munten. In de uitzending van Opsporing Verzocht waarin in april aandacht werd besteed aan de zaak, vertelde de vrouw dat ze heel rustig was gebleven. Toen ze vertrokken, schakelden de overvallers de stroom uit, maar ze hadden buiten het alarmsysteem gerekend.

Geldkistje gevonden
Eén van de overvallers liet zijn DNA achter op de sleutel van de meterkast. Vermoedelijk gaat het om het DNA van de 19-jarige Drachtster. In april vond een jongen die in een water in Drachten aan het zwemmen was, het geldkistje terug. Inmiddels heeft de politie nog drie verdachten aangehouden: twee jeugdige Drachtsters en een paar dagen later een 20-jarige plaatsgenoot.

Zware voorwaarden
De verdachten staan niet tegelijk terecht: één van de verdachten is minderjarig, zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld. Van deze verdachte is het voorarrest inmiddels geschorst, hij moet zich wel aan een reeks zware voorwaarden houden. De zaak van de 19-jarige staat op de ochtend van 30 september gepland. Een verzoek van zijn advocaat om ook van deze verdachte het voorarrest te schorsen werd door de rechtbank afgewezen.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 17.36 uur

Manitou uitgebrand aan Bosweg

4,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.