-0,3 °C
Foto: Ingmar Vos / ProNews

Koeien en trekker uit het Lauwersmeer gered

ma 13 juli 2020 18.54 uur

LAUWERSOOG -

Twee koeien zijn maandagmiddag uit het Lauwersmeer bij Lauwersoog gered. De dieren waren in het Jaap Deensgat aan het afkoelen en zakten door de zandlaag. Bij de reddingsactie kwam ook nog een trekker vast te zitten in het meer.

De brandweer werd ter assistentie ter plekke gevraagd met een boot. Eén van de koeien kon gemakkelijk met enige mankracht losgetrokken worden en naar de kant worden gebracht. Een tweede koe zat zo'n veertig meter van de kant tot haar kop vast in de klei. Een derde koe stond ook in het water, maar hoefde niet gered te worden.

"Koeien zijn een beetje domme dieren" zei één van de te hulp geschoten agrariërs. "Koeien koelen af in het water en staan wat op de zandlaag te stampen. Op den duur zakken ze door de zandlaag heen en komen ze in de klei terecht. Dan zitten ze vast."

De overgebleven koe werd aan een lange staaldraad vastgemaakt, die door een trekker op de kant aangetrokken werd. De dame kon op die manier, na een reddingsactie van ruim twee uur, gered worden. Ook de trekker die vast stond is met de staaldraad losgetrokken. De koeien maken het goed.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

-0,3 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.