Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Boeren blokkeren wegen, politie doet niets

ma 6 juli 2020, 2.05 uur

HEERENVEEN - Boeren uit Friesland, Drenthe en Groningen hebben zondagavond het knooppunt bij Heerenveen urenlang geblokkeerd. De grootste blokkade betrof op de A32 in de richting van Leeuwarden. Deze blokkade begon even na 21 uur. De andere toegangswegen van het knooppunt met de A7 werden 'wisselend' geblokkeerd door boeren die met trekkers rondjes reden over de in- en uitvoegstroken en daarbij ook stil gingen staan. De wegblokkeerders gingen om 22.25 uur weer langzaam rijden over de A7 richting Drachten.

Elders in het land werden ook blokkades opgeworpen. In Drenthe blokkeerden boeren zondagavond de hoofdingang van het distributiecentrum van supermarktketen COOP in Gieten. De politie wist in Groningen te voorkomen dat boeren de stad inreden.

Bij Heerenveen was nauwelijks politie te bekennen. Een eenheid die bij de blokkade op de A32 langskwam, stond met lege handen (zie video).

De actievoerende boeren protesteren tegen het veevoerbeleid van minister Schouten. Het verbod op de toevoeging van eiwit aan het voer zou ten koste gaan van de gezondheid van de dieren, volgens de boeren. Ook willen ze een eerlijke prijs van supermarktketens. Ook kwamen zwarte pieten ten tonele bij de McDonalds in Heerenveen. Ze excuseerden zich voor het oponthoud en deelden wat snoep uit.

In tegenstelling tot zaterdagavond was de politie nauwelijks aanwezig en hadden de boeren vrij spel om blokkades op te werpen. In het ergste geval (A32 naar Leeuwarden en daarna A7 naar Drachten) liepen gedupeerde automobilisten minimaal 2 uur vertraging op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.1%
Ja, op aanvraag  
15.3%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk