Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
Gekapt bos wordt plek voor groen wonen
Wonen in het Sminiabos in Burgum. De grond was vroeger van de familie Sminia

Gekapt bos wordt plek voor groen wonen

ma 22 juni 2020, 14.15 uur

BURGUM - Bovenstaand appartementencomplex met 18 woningen verrijst binnenkort in het Trambaanbos in Burgum. Een groot deel van de bomen liet de gemeente hiervoor een halfjaar geleden kappen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Bouwbedrijf Swart uit Eastermar. Het is een bouwproject van ruim 5 miljoen euro. Hoewel de plannen vergevorderd zijn, moet de bouwgrond nog verkocht worden.

Er is inmiddels een website om de verkoop van de appartementen te promoten. In de folder worden de woningen aangeprijsd met de tekst: "'s Ochtends gewekt worden door het geklop van een specht of het vrolijk zingen van een merel. Wie droomt er niet van? Uw droom wordt werkelijkheid in plan Sminiabosk in Burgum."

De appartementen met een kleine 80 m2 aan ruimte worden verkocht vanaf 295.000 euro. Het gebouw wordt gasloos gebouwd en op het dak worden zonnepanelen gelegd. Ze zijn verder voorzien van een fietsenhok op de begane grond en bij het complex wordt een parkeerterrein gerealiseerd voor minimaal 18 auto's.

Financiële opsteker voor gemeente
De verkoop van de bouwgrond is een opsteker voor de gemeentelijke financiën van 2020. Tytsjerksteradiel kampt de laatste jaren met een miljoenentekort op de begroting.

De gemeente kapte voor het nieuwe gebouw in december 2019 een groot aantal bomen op de bouwgrond van 2546 vierkante meter. Een groot deel van de grond (1865 m2) kocht de gemeente drie jaar geleden voor 1 euro van het rijk. De verkoop levert met de gemeentelijke grondprijzen (145 tot 180 euro / m2) een bedrag op van minimaal 270.000 euro (bij verkoop 1865 m2) tot minimaal 380.000 euro (bij verkoop 2546 m2).

De gemeente liet in december 2019, naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad, weten dat de verkoop in maart 2020 zou plaatsvinden nadat de grond bouwrijp was gemaakt. De verkoop heeft - volgens de gegevens van het Kadaster - nog niet plaatsgevonden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.4%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.2%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
28.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!