Account
Logo
Zoeken
8.4 °C
Afsluiting Kaden overdag mogelijk van de baan

Afsluiting Kaden overdag mogelijk van de baan

wo 10 juni 2020, 20.51 uur

DRACHTEN - De afsluiting van de Noordkade in Drachten overdag wordt waarschijnlijk teruggedraaid. Dat verwacht burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland. Vanwege de coronacrisis is het gebied sinds maandag 1 juni ingericht als terras voor de horeca en afgesloten voor verkeer. Ondernemers en winkeliers aan de Noordkade werden door de maatregel zodanig getroffen dat ze bij de gemeente en politieke partijen aanklopten. De horeca draait alleen 's avonds, overdag kunnen de winkels dan best bereikbaar zijn, luidde hun redenatie.

Tijdens de eerste evaluatie komende donderdag komt de afsluiting weer aan de orde. Vanwege de coronacrisis zijn alleen vertegenwoordigers van de horeca uitgenodigd, maar ELP-raadslid Chiel Bolt pleitte er dinsdag tijdens de raadsvergadering ervoor om ook andere ondernemers of hun vertegenwoordigers te vragen. Rijpstra zegde toe de mogelijkheden te zullen bekijken.

Op zijn beurt bracht burgemeester Rijpstra weinig enthousiasme op voor de klagers, die stelden dat ze van te voren niet over de plannen voor de Noordkade zijn gehoord. "Als gemeente zijn we vier weken geleden met de horeca over de uitbreiding van de terrassen in gesprek gegaan. Niet alleen bij De Kaden maar ook elders in de gemeente. Samen met het midden- en kleinbedrijf, de winkeliers en politie hebben we naar de beste oplossing gekeken. Iedereen is van tevoren van de plannen op de hoogte gesteld. Op een gegeven moment moet je snel schakelen en dan ook doorpakken. We hopen dat de evaluatie tot meer samenhang tussen de verschillende groepen op De Kaden leidt, want die is soms ver te zoeken. Dat kan beter", aldus Rijpstra.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie