Account
Logo
Zoeken
8.9 °C
Toch promotie voor Drachtster hockeyteams
Foto: Karin Walinga-Brouwer

Toch promotie voor Drachtster hockeyteams

zo 31 mei 2020, 12.40 uur

DRACHTEN - De beslissing van de KNHB om de competitie vanwege corona te beëindigen zonder promotie of degradatie, kwam bij Graspiepers dames 1 en heren 1 hard aan. Beide teams lagen op ramkoers voor het kampioenschap en dus promotie naar de derde klasse. Uiteindelijk werd het goede seizoen van zowel de heren als de dames alsnog beloond.

Dames 1 te goed voor vierde klasse
De Drachtster hockeysters stonden ruimschoots aan kop in de vierde klasse D en leken door de beslissing om geen promotie door te voeren, af te stevenen naar opnieuw een seizoen vierde klasse. "En dat niveau is voor dit team echt te laag", aldus coach Muriel Walinga. "Sterker nog, als we in deze klasse zouden blijven, was de kans aanwezig dat we volgend seizoen geen team op de been zouden krijgen. Dit omdat voor diverse speelsters de motivatie om nog een seizoen met weinig tegenstand te hockeyen lastig op te brengen zou zijn." De blijdschap was dan ook groot toen deze week het nieuws naar buiten kwam, dat de dames alsnog promoveren.

De KNHB heeft zich gebogen over de indelingen voor 2020/2021 en op basis van de eindstanden van alle vierde klassen besloten om de vrije plek in de derde klasse te geven aan Graspiepers. En dat is een opsteker voor de Drachtsters, die door storm Ciara al een zaalkampioenschap in rook zag opgaan, nadat de laatste speelronde werd geannuleerd. De dames hebben de ambitie om over vijf jaar in de tweede klasse te spelen.

Heren 1 in zelfde schuitje
Ook de heren leken hetzelfde lot tegemoet te gaan: aan kop in de vierde klasse en niet promoveren. Slechts één wedstrijd ging verloren en met een wedstrijd minder gespeeld, bezetten de heren de eerste plaats. "Na een goede eerste seizoenshelft dit jaar, zat promotie erin, totdat de coronacrisis roet in het eten gooide. Waar we met z’n allen dachten dat we opnieuw een seizoen in de vierde klasse moesten spelen, kwam het goede nieuws alsnog gepromoveerd te zijn!", aldus een blije aanvoerder Robin Walinga. Door de fusie van drie Limburgse clubs, vinden er in diverse klassen verschuivingen plaats. Dit resulteerde in een vrije plek in de derde klasse, die door de KNHB aan Graspiepers gegeven werd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.4%
Geen mening  
26.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!