2,2 °C

Vanaf maandag: coronatestlocatie in Drachten

vr 29 mei 2020 09.03 uur

DRACHTEN -

GGD Fryslân breidt het aantal plaatsen uit waar mensen met klachten terecht kunnen voor een coronatest. Vanaf maandag 1 juni zijn hiervoor twee nieuwe locaties in Drachten en Sneek beschikbaar. In Leeuwarden staat sinds begin april een testlocatie. In totaal zijn er op de drie locaties per dag meer dan 1000 coronatesten af te nemen.

Mensen kunnen zich alleen laten testen als ze klachten hebben en vooraf een afspraak hebben gemaakt. Met deze uitbreiding verwacht GGD Fryslân iedere Fries die klachten heeft tijdig te kunnen testen. De gebouwen die de GGD mag gebruiken, zijn een leegstaande school in Drachten van het Gomarus College aan de Eikensingel en de leegstaande sporthal De Spil aan de Molenkrite in Sneek.

Op elke locatie zijn drie teststraten beschikbaar. De verwachting is dat niet alle locaties en teststraten meteen nodig zijn. In ieder geval is de locatie in Leeuwarden maandag in gebruik. Als het nodig is, is de capaciteit snel uit te breiden met Drachten en Sneek, tot 1000 tests per dag.

Wie klachten heeft en zich wil laten testen moet hiervoor een landelijk telefoonnummer bellen. De landelijke GGD maakt maandagochtend om 8.00 uur bekend welk nummer dit is. In het telefoongesprek volgt de beoordeling of testen inderdaad zinvol is. Alleen als dat zo is, volgt een afspraak en kan iemand terecht op een testlocatie. Er op eigen houtje naartoe gaan, heeft geen zin.

 

Regionaal nieuws

2,2 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.