Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
Boete voor mollen vitrine Dunya Döner

Boete voor mollen vitrine Dunya Döner

ma 18 mei 2020, 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een vader en zoon uit Twijzel (54 en 21 jaar) kregen maandag van rechter Monique Dijkstra een voorwaardelijke boete van 250 euro voor het vernielen van de vitrine van shoarmazaak Dunya Döner aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. De twee waren in een schermutseling verzeild geraakt en hadden iemand tegen de vitrine geduwd waardoor het glas brak.

‘Mooi dom nou?’
De eerste woorden die bij officier van justitie Eelco Jepkema opkwamen toen hij het dossier had gelezen, waren ‘Mooi dom nou?’. Vader en zoon waren op stap geweest en hadden naar eigen zeggen genoeg bier gehad. Ze wilden nog een broodje eten en waren naar Leeuwarden gebracht. "We zouden ook weer opgehaald worden", zei senior.

‘Beetje stomme vraag’
Toen zijn zoon aan iemand van de shoarmatent vroeg of er ook bier te koop was, kreeg hij van een van de aanwezigen te horen dat hij 'een beetje stomme vraag' had gesteld. Van het een kwam het ander, er werd wat geduwd en getrokken, vader snelde zijn zoon te hulp en iemand werd tegen de vitrine geduwd. Omstanders hielden vader en zoon vast tot de politie arriveerde.

Schade via de rechter regelen
Ze hadden bij de politie nog aangegeven dat ze de schade wel wilden betalen. Daar wilde de uitbater van Dunya Döner niets van weten, die wilde het liever via de rechter regelen. Vreemd genoeg was er geen schadeclaim ingediend. ‘Maar dat kan ook nog via een andere rechter’, waarschuwde Dijkstra.

'Domme onnozelheden'
De verdachten hebben een nacht in de cel doorgebracht en dat vond de officier wel voldoende. Als stok achter de deur eiste Jepkema een voorwaardelijke boete van 250 euro. En hij gaf de verdachten nog een boodschap mee: ‘Dit soort domme onnozelheden niet meer doen’. Rechter Dijkstra vonniste overeenkomstig de eis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!