Account
Logo
Zoeken
7.2 °C
© BD-Fotografie/Berend

Tijnje herdenkt 75 jaar vrijheid via Live-stream

ma 4 mei 2020, 21.27 uur

TIJNJE - In Tijnje worden ieder jaar op 4 mei op indrukwekkende wijze de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

Voorafgaand aan de herdenking vindt normaal een stille tocht door het dorp plaats, gevolgd door een bloemlegging bij de graven van in de oorlog omgekomen Tynsters.

Vanwege de Corona maatregelen moest men een andere weg zoeken om het dorp bij de herdenking te betrekken. Hiervoor werd een Facebook Live-stream ingezet om een ieder die belangstelling had de ceremonie mee te laten beleven.

Daarnaast werd een filmpje geplaatst waarin een gedicht werd voorgelezen door leerlingen van basisschool "De Opstekker". Iedere leerling had vanuit thuis een regel van het gedicht op film opgenomen.

Even voor achten klonk het luiden van de klok door het dorp als nagedachtenis aan hen die vielen, gevolgd door de kranslegging bij het monument en het spelen van de 'Last Post'. Daarna was het 2 minuten stil.

Na de 2 minuten stilte werd via de live-stream het Wilhelmus afgespeeld gevolgd door opnieuw klokgelui als oproep voor vrede, veiligheid en gerechtigheid.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer