5 °C

Atletiekvereniging weer los met sporten

za 02 mei 2020 21.48 uur

DRACHTEN -

Atletiekvereniging AV Impala opende woensdag weer de deuren voor de jeugdleden tot en met 18 jaar. "Ze waren erg blij dat ze weer konden trainen", vertelt trainer René Jaasma. "En om elkaar weer te zien, want samen sporten is leuk!"

Impala volgt tijdens de trainingen de duidelijke richtlijnen van de Atletiekunie. Voor de pupillen zijn slechts weinig aanpassingen nodig. "We hebben wel een extra trainer", laat René weten. "Zo kunnen we de groep opdelen in kleinere groepjes per trainer, met activiteiten verspreid over de atletiekbaan."

Maatregelen
Voor de oudere jeugd zijn er meer maatregelen getroffen. Bij aankomst moeten ze hun handen desinfecteren en daarna plaatsnemen op één van de klaargezette stoelen die op anderhalve meter afstand zijn opgesteld. Bij de verschillende onderdelen staan pionnen klaar, waardoor het afstand houden continu aandacht heeft.

Ook niet-leden welkom
Niet alle sportverenigingen hervatten de trainingen. "Wij vinden het belangrijk dat kinderen sporten, daarom kunnen ook niet-leden tot de zomervakantie gratis bij ons trainen" geeft trainingscoördinator Joost ter Doest aan. "We hebben op dit moment voldoende trainers, zodat we ook met extra sporters nog steeds een veilige sportomgeving kunnen bieden." Aanmelden kan via: trainers@avimpala.nl.

 

Regionaal nieuws

5 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.