14,5 °C
© Jochem Wiersma |  Het startpunt van de wandelroute bij het monument aan de Woudweg ter nagedachtenis aan de fusillade van 20 gevangen op 22 januari 1945

Wandelroute 75 vrijheid Dokkum groot succes

zo 19 april 2020 16.20 uur

DOKKUM -

De door het 4 Mei comité Dokkum uitgezette wandelroute langs belangrijke locaties uit de 2e wereldoorlog is een groot succes.
Zondag liepen honderden mensen de route.

Als startdatum is 14 april gekozen. Op deze dag in 1945 is omstreeks 19.00 uur Dokkum bevrijd. De wandelroute is tot 5 mei voorzien van informatieborden met foto’s uit de oorlogsperiode.
Nadat het 4 mei comité van Dokkum enkele oproepen had gedaan, hebben zij veel fotomateriaal ontvangen. Deze foto’s zijn verwerkt tot 20 informatieborden waarbij de verschillende aspecten uit de oorlog aan bod komen. Ook de op dinsdag 14 april onthulde Bevrijdingsboom en de oorlogsmonumenten zijn in de route opgenomen. Het is een leerzame en indrukwekkende wandelroute geworden, geschikt voor jong en oud.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze wandelroute ‘75 jaar Vrijheid’ te lopen. Vergeet echter niet om voldoende afstand te houden en groepsvorming te vermijden. De route is 4,3 km lang Al is het officiële startpunt het monument aan de Woudweg, de wandeling kan op elk punt in de route gestart worden. Na 5 mei blijft de routekaart digitaal beschikbaar. Wanneer het Toeristisch Informatiepunt bij Museum Dokkum weer geopend is, is ook daar de routekaart verkrijgbaar.

Een digitale versie van de wandelroute vindt u met de link https://bit.ly/39AVC2n.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

14,5 °C

7 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.