Account
Logo
Zoeken
4.4 °C
© Jochem Wiersma |  Het startpunt van de wandelroute bij het monument aan de Woudweg ter nagedachtenis aan de fusillade van 20 gevangen op 22 januari 1945

Wandelroute 75 vrijheid Dokkum groot succes

zo 19 april 2020, 16.20 uur

DOKKUM - De door het 4 Mei comité Dokkum uitgezette wandelroute langs belangrijke locaties uit de 2e wereldoorlog is een groot succes.
Zondag liepen honderden mensen de route.

Als startdatum is 14 april gekozen. Op deze dag in 1945 is omstreeks 19.00 uur Dokkum bevrijd. De wandelroute is tot 5 mei voorzien van informatieborden met foto’s uit de oorlogsperiode.
Nadat het 4 mei comité van Dokkum enkele oproepen had gedaan, hebben zij veel fotomateriaal ontvangen. Deze foto’s zijn verwerkt tot 20 informatieborden waarbij de verschillende aspecten uit de oorlog aan bod komen. Ook de op dinsdag 14 april onthulde Bevrijdingsboom en de oorlogsmonumenten zijn in de route opgenomen. Het is een leerzame en indrukwekkende wandelroute geworden, geschikt voor jong en oud.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze wandelroute ‘75 jaar Vrijheid’ te lopen. Vergeet echter niet om voldoende afstand te houden en groepsvorming te vermijden. De route is 4,3 km lang Al is het officiële startpunt het monument aan de Woudweg, de wandeling kan op elk punt in de route gestart worden. Na 5 mei blijft de routekaart digitaal beschikbaar. Wanneer het Toeristisch Informatiepunt bij Museum Dokkum weer geopend is, is ook daar de routekaart verkrijgbaar.

Een digitale versie van de wandelroute vindt u met de link https://bit.ly/39AVC2n.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!