Account
Logo
Zoeken
8.3 °C

Kansloze nederlaag DTL tegen Spannum

ma 9 maart 2020, 13.25 uur

HOLWERT - DTL speelde zaterdag een echte degradatiekraker in de eigen sporthal in Holwert tegen Spannum. Beide teams bungelen onderaan in de 3e klasse en een overwinning zou meer dat welkom zijn. De uitwedstrijd wist DTL nog fraai te winnen dus vooraf was men positief op een goede afloop.

Na een aftastend begin aan weerszijden wist Spannum een voorsprong te pakken van 1-4. DTL had moeite met het agressieve spel van de gasten en wist zelf enkele grote kansen niet te benutten. Er werden genoeg mogelijkheden gecreëerd maar net zoals de laatste weken schort het aan de afronding bij het team van coach Wybe Kuipers. Spannum bleef geduldig aanvallen en vooral via de heren was men behoorlijk trefzeker. DTL stelde daar veels te weinig tegenover waardoor beide teams de kleedkamer opzochten met een 3-8 achterstand.

Niets is onmogelijk in de korfbalsport en DTL zou niet het eerste team zijn die een verschil van 5 goals wist goed te maken dus vol goede moed begonnen de Hantumers aan de 2e helft. Niets was echter minder waar want na beide een keer gescoord te hebben waren het de heren van Spannum die maar liefst 6 keer op rij wisten te scoren.

Ondanks het inbrengen van een tweetal aanvallende versterkingen was de wedstrijd natuurlijk bij een 4-15 stand al gespeeld. Door in het restant van de tweede helft de schade nog iets te beperken werd een blamage voorkomen maar een kansloze nederlaag was in de maak. Even werd het verschil nog teruggebracht tot 8 goals maar spannend zou het nooit meer worden. Uiteindelijk vloot scheidsrechter Bekkema bij een 11-20 eindstand voor het laatst en was een duidelijke nederlaag een feit.

De druiven waren extra zuur want met deze overwinning neemt Spannum afstand van de degradatieplekken en staat DTL steviger op de laatste plaats. Een plek die de Hantumers graag over willen dragen. Daar krijgt men aankomende zaterdag gelijk de kans voor als de uitwedstrijd tegen directie concurrent NQL op het programma staat. DTL zal er dan alles aan doen om deze kansloze nederlaag weg te poetsen en de broodnodige 2 punten mee te nemen naar Hantum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

regionaal nieuws

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk

Onwel geraakte automobilist ramt hekwerk


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
28.7%
Nee  
52.2%
Maakt me niet uit  
19.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap


regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum