Account
Logo
Zoeken
5.2 °C
Stiekem in slaapkamer buurvrouw gefilmd: celstraf

Stiekem in slaapkamer buurvrouw gefilmd: celstraf

vr 28 februari 2020, 14.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (31) die stiekem een camera bij zijn buurvrouw in de slaapkamer had geplaatst, is vrijdag veroordeeld tot tien maanden cel plus vijf maanden voorwaardelijk, onder andere wegens stalking en het wederrechtelijk binnendringen van de woning van de buurvrouw. De man had de huissleutel van de buurvrouw gekopieerd en was meerdere malen heimelijk in de woning geweest.

Tien keer in de woning geweest
De camera stond in verbinding met de telefoon van de Drachtster. De man stond zelf ook op de beelden die de politie naderhand heeft aangetroffen op zijn telefoons en computers. De politie telde 600 foto’s en films, de officier van justitie vermoedde dat de verdachte nog veel meer opnames heeft gemaakt. Hij is naar schatting tien keer stiekem in de woning van de buurvrouw geweest. Hij maakte foto’s van de slaapkamer en nam bh’s van de vrouw mee, waar hij vermoedelijk in heeft gemasturbeerd.

‘Vreselijke vieze vent’
In haar slachtofferverklaring schreef de vrouw dat ze het gevoel had dat ze geestelijk was verkracht door de verdachte. ‘De vriendelijke buurman is een vreselijke vieze vent’, schreef de vrouw. De vrouw voelt zich nergens meer veilig, ze heeft de woning zo snel mogelijk verlaten. Ze was bang dat de beelden op internet zullen opduiken. Daar hoefde ze volgens de verdachte niet bang voor te zijn. Voor de zekerheid eiste de officier dat alle gegevensdragers van de man worden vernietigd. De rechtbank ging daarin mee en beval de verbeurdverklaring van acht telefoons, vier computers en een filmcamera. De man moet ruim 2500 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.2%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!