Account
Logo
Zoeken
3.9 °C
Vliegbewegingen boven de Marnewaard

Vliegbewegingen boven de Marnewaard

vr 14 februari 2020, 15.36 uur

LAUWERSOOG - Van maandag 17 tot en met donderdag 20 februari 2020 oefenen de Koninklijke Lucht- en Landmacht gezamenlijk ten behoeve van Close Air Support-opleidingen. De vliegbewegingen vinden tussen 15.00 en 22.00 uur plaats boven oefenterrein de Marnewaard.

Tijdens deze oefeningen trainen zogenaamde Forward Air Controllers samen met jachtvliegers de Close Air Support missie. Hierbij gaat het om militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van de Koninklijke Luchtmacht over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. Het is noodzakelijk om deze samenwerking in praktijksituaties te beoefenen. Hiertoe vinden in het jaar verschillende oefeningen plaats in het luchtruim boven Nederland.

In het vastgestelde oefengebied vinden vliegbewegingen plaats met militaire jachtvliegtuigen op 1500 voet (500 m) met uitzondering van het Waddengebied, het Natura 2000 gebied Lauwersmeer. Boven het militaire oefenterrein de Marnewaard geldt een minimum vlieghoogte
van 250 voet (75 meter).

Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen? Kijk dan op www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381