12 °C

KV Drachten wint van KV Mid-Fryslân

ma 10 februari 2020, 15.22 uur

DRACHTEN - Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen KV Mid-Fryslân op het programma. De nummers 1 en 2 van de Overgangsklasse A speelde eerder dit seizoen al tegen elkaar en toen trok Mid-Fryslân aan het langste eind. Drachten moet het nog steeds doen zonder Wim Braam, Maurits Witte vervangt hem.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk zichtbaar gedurende het eerste kwartier, beide ploegen konden maar lastig los komen. De doelpunten waren schaars bij beide ploegen, dit resulteerde dan ook in een 4-4 tussenstand. Drachten nam de eerste time-out van de wedstrijd, maar deze time-out pakte voor Drachten zelf niet goed uit. Het was vooral de ploeg van coach Tolsma die zich na de time-out wist te herpakken. Drachten moest hard werken voor de rebounds en om überhaupt kansen te creëren.

Mid-Fryslân had in deze fase van de wedstrijd het betere spel, maar kon dit lastig uitdrukken in scores. Drachten zat continu aan de verkeerde kant van de score. Vlak voor rust wist drachten dan eindelijk weer aan te sluiten want via Siemen Jan Miedema werd het 9-9. Maar de ploeg moest in de dying seconds alsnog de 9-10 incasseren.

In de tweede helft duurde het maar liefst 4,5 minuut voordat het eerste doelpunt viel. Het was Jennie Terpstra met de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker was het opnieuw Mid-Fryslân die de klok sloeg door uit te lopen naar 10-13. Bij 11-13 vluchtte Drachten opnieuw in een time-out.. Deze pakte beter uit dan die in de eerste helft want via 2 afstandsschoten van Ilse van der Meulen kwam drachten weer op gelijke hoogte.

Drachten kwam voor het eerst in de tweede helft op voorsprong door opnieuw Ilse van der Meulen. Nu was het Mid-Fryslân die een time-out inzette. Wat in de time-out van de ploeg uit Grou besproken is, is een raadsel. Het resulteerde in ieder geval in een harde overtreding op sterspeelster van de thuisploeg. Ilse moest geblesseerd het veld verlaten en ze moest direct door moest naar de dokterswacht. Anouk de Boer verving haar.

In deze fase veranderde de SNIJ Noord hal in een heksenketel. De supporters vereniging was getriggerd en zweepte de zaal nog eens op. Drachten wist met nog enkele minuten te spelen uit te lopen en sloeg een gaatje van 2 punten. Mid-Fryslân nam hun laatste time-out en draaide de wedstrijd opnieuw volledig om. In een tijdsbestek van 3 minuut wist de uitploeg een 18-16 achterstand om te buigen naar een 18-20 voorsprong. Met nog 1,5 minuut op de klok was het invaller Redmar Bauer die 2 strafworpen mee kreeg, beiden werden verzilverd door Jennie Terpstra.

Een hectische slotfase volgde. Maurits Witte wist snel de verdedigende rebound te pakken waarna Drachten nog een halve minuut had voor de winnende goal. Uiteindelijk had Jenmar de Graaf er maar 15 seconden voor nodig. Met een razend snelle versnelling naar binnen kon scheidsrechter Bruining niks anders dan opnieuw naar de stip wijzen. Siemen Jan Miedema wist deze laatste strafworp ijzig koel af te maken.

Drachten sleept de 2 punten uit het vuur en nadert Mid-Fryslân op 2 punten. Over twee weken speelt Drachten de uitwedstrijd bij NKC’51 in Nijverdal.