Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Speelautomatenhal in uitgaansgebied Drachten mag

do 6 februari 2020, 15.00 uur

DRACHTEN - Speelautomatenhallen mogen in Smallingerland niet in de buurt van scholen, maar wel in het uitgaansgebied van Drachten worden gevestigd. Een motie van die strekking, die door ELP, D66 en Smallingerlands Belang werd ingediend, vond steun bij de meeste raadsleden. De kans op gokverslaving is het grootst bij jongeren en dan met name mbo-leerlingen. Gokhallen moeten ook minimaal 250 meter van sporthallen en jongerencentra staan.

Het nieuwe speelautomatenbeleid in de gemeente Smallingerland werd enthousiast ontvangen. "Eindelijk", verzuchtte Douwe van Dongen (ELP), "Een speelhal brengt diversiteit in het uitgaanscentrum en hoogwaardig amusement." De drie partijen wilden de duur van een vergunning verlengen van tien tot vijftien jaar, maar daar is de meerderheid in de gemeenteraad nog niet aan toe. Een motie van die strekking haalde het niet. Reden van verlenging is dat uitbaters van speelhallen dan meer tijd hebben om hun soms forse investeringen terug te verdienen.

ChristenUnie is faliekant tegen de komst van een gokhal. Niet alleen zou de vorm van vermaak criminaliteit kunnen aantrekken, maar ook gokverslaving ligt op de loer. Het aantal mensen in de schuldhulpverlening hoeft niet verder te groeien, betoogde CU-woordvoerder Sebastiaan Roelofs. Hij kreeg bijval uit de hoek van het CDA.

Burgemeester Jan Rijpstra haalde aan dat de controle op leeftijd in speelautomatenhallen streng is. De minimumleeftijd bedraagt 21 jaar. Tegelijkertijd wordt streng gecontroleerd. "Als een overtreding wordt geconstateerd, dan raakt een exploitant zijn vergunning kwijt", vertelde hij. De keus voor een gokhal in Drachten is volgens hem beter dan dat mensen elders gaan spelen. "Je houdt er dan beter zicht op."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter


regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum