Account
Logo
Zoeken
5 °C
Stiekeme zwembadgluurder moet straf uitzitten
In de kleedhokjes van zwembad De Welle maakte de man opnames van een vrouw die zich omkleedde

Stiekeme zwembadgluurder moet straf uitzitten

do 6 februari 2020, 12.27 uur

LEEUWARDEN - Een 61-jarige inwoner van Zandeweer moet alsnog de drie weken voorwaardelijk gevangenisstraf uitzitten die hij in juni vorig jaar van de politierechter in Leeuwarden opgelegd kreeg.

De man had stiekem met een camera opnames gemaakt in de kleedhokjes van zwembad De Welle in Drachten. Op 21 juli 2018 zag een vrouw die zich aan het omkleden was in een van de kleedhokjes van het Drachtster zwembad onder de scheidingswand een mannenhand die een camera vasthield. Vrij vlot daarna werd de Groninger aangehouden.

De man bekende en verklaarde dat hij zoiets wel vaker had gedaan. De politie kon niet vaststellen of er ook daadwerkelijk opnames met de camera waren gemaakt. De man was eerder al eens in een ontuchtzaak tot acht maanden cel veroordeeld. De reclassering sprak van een hoog recidiverisico. Vandaar dat de politierechter de nadruk legde op een behandeling, met als stok achter de deur drie weken voorwaardelijke celstraf.

Donderdag moest de Zandeweerster zich opnieuw voor de rechter verantwoorden. De man - hij kwam niet naar de zitting - had zich niet aan de voorwaarden gehouden. Naast een verplichte behandeling was hem ook reclasseringstoezicht opgelegd. Hij had aangegeven dat hij niks met de reclassering te maken wilde hebben, een behandeling zag hij ook niet zitten.

De reclassering was zelfs nog bij hem thuis geweest om hem op andere gedachten te brengen, maar hij wilde van niets weten. "Er is de verdachte de hand gereikt. Hij moet gewoon zijn straf uitzitten", stelde officier van justitie Ger Strootker. Rechter Maaike de Wit was het met de officier eens. "Hij heeft alle kansen gekregen". De rechter zette de drie weken voorwaardelijk om in een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar


regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum