8.3 °C

Quick’21 / V&V wint hekkensluiter Apeldoorn

zo 26 januari 2020, 22.46 uur

OUDEGA - Na een valse start van 2020 (tweemaal verlies), was het zaak om zaterdag de volle buit te pakken tegen hekkensluiter Apeldoorn. Bij winst kon de ploeg van Nico Kraan de hete adem van de laagvliegers in ieder geval voor even van zich afschudden.

In een goedgevulde sporthal De Hege Fiif nam Apeldoorn brutaal de leiding, waarmee de gasten lieten zien dat ze maar voor één ding naar Hurdegaryp waren gekomen. Gelukkig gebruikte Quick’21 / V&V deze achterstand als een soort wake-up call, want binnen no-time stond men op een 6-2 voorsprong. Deze royale voorsprong kon echter niet worden uitgebreid, want Apeldoorn bleef profiteren van de foutjes in de Garyper/Oudegaaster verdediging. Dit resulteerde in een spannende 1e helft waarbij geen van beide ploegen echt uitblonk. Ruststand: 11-9.

Ook in de 2e helft kon Quick’21 / V&V niet echt loskomen van Apeldoorn. Het bleef stuivertje wisselen todat Miranda Veenstra, Teije Blauw en Gewold Hylkema het verschil op vijf doelpunten zetten. Het verzet van Apeldoorn was gebroken en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen zonder echt in gevaar te komen. Einduitslag 27-22.

Volgende week wacht de vroege uitwedstrijd tegen De Parabool in Groningen. Deze wedstrijd moet ook worden gewonnen om de rest van het seizoen niet teveel naar beneden te hoeven kijken. Graag zien we u in Groningen om 12:00.