8.3 °C

ONT - Veenhuizen heeft een winnaar nodig

vr 24 januari 2020, 11.25 uur

OPEINDE - ONT gaat weer los! De winterstop (opnieuw zonder winter) hebben we weer achter de rug. De laatste wedstrijd om het ‘echie’ speelde ONT op 21 december. ONT speelde toen voor de beker tegen SC Terschelling. De eilandbewoners gingen met 4-1 het schip in. Met die overwinning plaatste ONT zich bij de laatste 32. De volgende ronde wordt gespeeld op zaterdag 22 februari. De loting is maandag a.s. om 14.00 uur (live te volgen op Twitter @knvbnoord).
De week vóór de bekerwinst verloor ONT de competitiewedstrijd uit bij Leovardia met 3-1. Een slappe eerste helft leverde een 3-0 ruststand op. Toen na rust ONT weer ONT werd, kreeg Leovardia het moeilijk. Maar verder dan één doelpunt kwam ONT niet.
In januari speelde ONT drie oefenwedstrijden. In de eerste twee oefenwedstrijden, tegen SC Joure (2-3) en Eastermar (3-3), moest ONT na de winterstop duidelijk nog op stoom komen. Maar vorige week werd van het geroutineerde en sterke SWZ Za 1 (3e klasse) met 2-1 gewonnen.

Vandaag hervat ONT de competitie tegen Veenhuizen. Op de ranglijst ontlopen de teams elkaar niet veel. De bezoekers hebben een puntje meer dan ONT, scoorden net even wat minder dan de thuisclub maar kregen ook net wat minder goals tegen. Vorig seizoen was het met een winstpartij voor beide teams in evenwicht. De huidige stand op de ranglijst riekt vooraf naar een gelijkspel. Om wat uit de onderste regionen te raken schiet een puntje niet op. Het zal waarschijnlijk dan ook geen ‘draw’ worden.