8.4 °C

TFS behoudt koppositie na opnieuw een overwinning

ma 20 januari 2020, 17.47 uur

EASTEREIN - Op de vroege zaterdagmiddag werd er aangetreden tegen het eerste team van Spannum. Gezien de uitslagen van het team kon het een spannende wedstrijd worden, maar dit was zeker niet het geval. Spannum kon TFS, vooral in de eerste helft, bij lange na niet bijhouden.

Na en pikstart wist TFS al erg snel op een 0-4 voorsprong te komen door scores van Wiepie Nijboer, Marrit Nijmeijer, Monique Postma en Jildou van der Vee. Bij deze stand leek het alsof Spannum iets terug ging doen, maar deze twee scores bleken niet genoeg. Nadat alle Kompenijster dames het gat van de korf wisten te vinden werd de stand op 2-8 gezet. TFS speelde als een collectief en strafte Spannum af bij elke fout die er werd gemaakt. Ook Wiepie Nijboer en Mariëlle Nijmeijer wisten mooie kansen af te ronden. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 7-14.

Na rust was het weer TFS die de goede lijn doorzette. Via Willem Visser en Foppe Nicolai hield TFS de touwtjes in eigen handen en ze brachten de stand naar 10-17. Tegen het einde van de wedstrijd aan liet TFS de teugels iets vieren, maar kwam zeker niet in de problemen. Uiteindelijk wist Spannum met een aantal scores op rij de stand iets draaglijker te maken. De goed leidende scheidsrechter Woudstra floot uiteindelijk af bij een stand van 14-19.