7.5 °C

Drachten wint na zinderende slotfase in Heerenveen

ma 20 januari 2020, 12.33 uur

HEERENVEEN - In de brede subtop van de Overgangsklasse A speelden afgelopen zaterdag de korfballers van KV Drachten / Van der Wiel tegen die van KV Heerenveen. Al om 13:30 werd er aangevangen in de Hoesktra hal. Met bij Drachten Maurits Witte in de basis voor de geschorste Siemen Jan Miedema. Anouk de Boer verving opnieuw Doenja Payer die nog steeds last heeft van haar schouder.

De eerste minuten waren een evenbeeld van wat de gehele wedstrijd zou brengen. Een spannende en gelijk opgaande wedstrijd. Wel was het Ilse van der Meulen die zorgde voor de 0-1. Daarna was het stuivertje wisselen. Bij Heerenveen was het veelal Menno Russchen die een belangrijke rol vervulde binnen de Heerenveense formatie. Mede door zijn doelpunt was het de thuisploeg die als eerste een voorsprong van 2 doelpunten wist te pakken. Drachten reageerde scherp en wist direct in de 2 opvolgende aanvallen de stand weer gelijk te trekken. Via Jennie Terpstra wist de ploeg van Michel Daling de rust te bereiken met een 9-10 voorsprong.

In de tweede helft was het wachten wanneer één van de 2 ploegen de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Echter bleef het stuivertje wisselen gedurende de gehele 2e helft. Al lag het betere van het spel wel bij de Drachtsters. Het was met name het collectief dat het Heerenveen moeilijk bleef maken. Daarentegen was Heerenveen juist afhankelijk van een aantal individuen. Deze key-players wisten, naar mate het eindsignaal naderde, hun niveau niet meer te halen. Ook hier wist Drachten weer als collectief de angel uit de aanvallen van Heerenveen te halen. Echter vergaten ze om definitief een grote voorsprong te pakken. Hierdoor bleef het spannend tot het einde. Het was 2 minuten voor tijd dat Wim Braam via een afstandsschot de beslissende 21-22 aantekende. Een hectische maar doelpuntloze slotfase bezorgde Drachten de 2 punten waar het recht op had.

Door deze overwinning bezet Drachten momenteel de 2e plaats, 3 punten achter KV Mid-Fryslân. Volgende week speelt Drachten in eigen huis tegen hekkensluiter KC De Hoeve. Aanvangstijd in de Snij Noord hal is 19:40 uur.