Account
Logo
Zoeken
8 °C
Libertas VR1 koploper in de hoofklasse
Foto: Meint de Vries

Libertas VR1 koploper in de hoofklasse

za 18 januari 2020, 19.16 uur

DAMWALD - Geheel volgens de verwachting won Libertas VR1 het onderlinge competitieduel tegen het tweede team van deze nieuwe zaalvoetbalvereniging. Even leek het een walk-over te worden, want al na twee minuten stond er een 0-2 score op de teller door twee rake treffers van Sam Bosma. Maar op wilskracht vocht VR2 zich terug in de wedstrijd.

Neeltsje Visser zorgde met een prachtige doelpunt voor de aansluitingstreffer. Met veel inzet en wilskracht ging het team van Johannes de Jong op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg zeker ook kansen, maar dan wordt het verschil zichtbaar met het eerste team. De speelsters van Romke Wielstra bleven rustig combineren en geduldig wachten op de kansen. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebreid met twee doelpunten. Ook nu mocht Sam Bosma haar naam achter beide doelpunten laten schrijven.

In de tweede helft was het Mariska Bosma die in de eerste de beste aanval de voorsprong van VR1 vergrootte: 5-1. Daarna volgde weer een onstuimig offensief van VR2 wat resulteerde in een doelpunt van ‘trochsetter’ Jildou Koning. Vervolgens namen de speelsters van Libertas VR1 langzamerhand het heft weer in handen, maar met name door sterk keeperswerk van Marianne Fokkema bleef de schade beperkt bij het clubgenoten. Alleen Marissa Elzinga wist nog een doelpuntje mee te pikken, waardoor de eindstand 6-2 werd.

De wedstrijdsponsor was deze keer de gebroeders Van der Kooi, Spackspuit- en stucwerk. Voorafgaande deze wedstrijd werden speelsters, vrijwilligers en sponsors getrakteerd op een Chinees buffet. Voorzitter Hans de Jong blikte nog even terug op het eerste halfjaar van Libertas. Teammanager Jouke Dantuma gaf een doorkijkje naar de toekomst.

Door het verrassende verlies van koploper Drachtster Boys tegen Exstudiantes is Libertas VR1 de nieuwe koploper. De stand bovenin de hoofdklasse is als volgt:

Libertas VR1 10 gesp. 28 pnt
Drachtster Boys VR2 12 gesp. 27 pnt
Exstudiantes VR1 10 gesp. 18 pnt

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.5%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.8%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'