8.3 °C

KV Drachten wint van D.O.S. Kampen

ma 13 januari 2020, 10.39 uur

DRACHTEN - In de eerste thuiswedstrijd van 2020 nam Drachten het op tegen de korfballers uit Kampen. Beide ploegen stonden op een gelijk aantal punten (4) bij de start van de wedstrijd. Een beladen wedstrijd en dit bleek al na enkele minuten.

D.O.S. Kampen maakte direct in de eerste minuten al een aantal keer duidelijk dat zij er een harde wedstrijd van wilden maken. Dit leverde al in de 2e minuut van de wedstrijd een genoodzaakte wissel op. Doenja Payer moest het veld verlaten met een vervelende schouder blessure, Anouk de Boer kwam voor haar in de plaats. Drachten was tot 5-5 enigszins overrompelt maar pakte na de gele kaart van Siemen Jan Miedema de draad weer op. Drachten wist uit te lopen naar 10-5 en vervolgens naar 11-6. Met deze stand werden ook de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het D.O.S. Kampen dat het sterkst uit de kleedkamer was gekomen. Via 2 afstandsschoten kwamen de geel-zwarten terug tot 11-8. Even leek het er op dat de uitploeg geheel terug kwam maar toch haperde de motor weer zoals in de eerste helft. Aan de hand van Siemen Jan Miedema wist Drachten de voorsprong steeds verder uit te bouwen. Op 18-12 vluchtte D.O.S. nog eenmalig in een time-out maar dit worp geen vruchten af. De thuisploeg was simpel weg te sterk. Drachten scoorde over alle schijven en bewees ook deze wedstrijd weer een brede selectie te hebben. 10 minuten voor tijd kwam Amarins Visser in het veld voor Anouk de Boer. Anouk had al een hele wedstrijd in de benen met Drachten 2 maar wist toch tot diep in de tweede helft het niveau hoog te houden. Beide ploegen wisten nog 6 keer te scoren in een wedstrijd die enigszins doodbloedde. Op 24-18 vloot scheidsrechter Doede Benedictus voor het laatste fluitsignaal.

Door deze 24-18 eindestand staat Drachten momenteel op de 2e plaats door het verlies van KV Heerenveen. Over twee weken speelt Drachten opnieuw thuis. Dit maal tegen hekkensluiter K.C. De Hoeve.